První místo v soutěži "V barvách vody" obsadila žačka z Přerova

Mladá slečna, Zuzana Valentová, z přerovské základní školy Za Mlýnem, se svým výtvarným dílem "Když prší z duhy" získala první místo v kategorii nejmladších účastníků XVI, ročníku výtvarné soutěže vyhlášené Povodím Moravy. Gratulujeme.

Řeka Bečva, nejvýznamnější vodní tok Přerovska, se v tomto případě předlohou obrázku nestala. Přesto Zuzana Valentová krásně reprezentovala Přerova na celorepublikové výtvarné soutěži. Zdroj: PMO

"Loňská soutěž a její vyhodnocení bylo poznamenáno příchodem pandemie na jaře 2020. Covid nás všechny zaskočil a každý z nás se s ním musel vypořádat. Soutěž jsme nezrušili, jen se hold posouvaly termíny. Všechno se zvládlo a my jsme věřili, že se taková situace už nebude opakovat. Bohužel opak je pravdou. Takže jsme byli nuceni i letos přesunout jarní termín vyhodnocení soutěže opět do podzimu. Na některé školy jsme čekali až do konce října. Poté proběhlo vyhodnocení všech došlých prací a komise vybrala ta nejlepší díla", uvedla Ivana Frýbortová z redakční rady Povodí Moravy, s.p.


Když prší z duhy, autorka: Zuzana Valentová, Základní škola Za Mlýnem, Přerov. Zdroj: PMO

"Do soutěže se přihlásilo 92 škol a obdrželi jsme 705 děl. Děti malovaly, tvořily a psaly na téma „Barvy vody“. Hodnocení proběhlo dle pravidel soutěže – samostatně jsme hodnotili základní a mateřské školy, základní umělecké školy a speciální školy. Většina škol se účastní soutěže pravidelně, některé se však letos již nepřihlásily, ale naopak se nám přihlásily některé školy úplně poprvé a byly úspěšné. Jsme rádi, že si k nám našly cestu další děti! 

Porota z došlých prací vybrala celkem 133 děl, kterým udělila cenu. Výsledky soutěže naleznete v tabulkách. Bylo uděleno 111 cen v kategorii výtvarné a 22 cen v kategorii literární. U některých kategorií jsme udělili více cen, některé kategorie nebyly vůbec vyhodnoceny, protože děl se sešlo málo. Všichni vítězové obdrží diplom a věcnou cenu. Ale nejen vítězům patří poděkování, drobné dárky pošleme všem školám, které se soutěže zúčastnily. Vážíme si toho, že se naší soutěže účastníte a chceme Vám za to poděkovat," dodala za organizátor soutěže Frýbortová. 

Fotografie všech vítězných děl jsou zveřejněny na webu Povodí Moravy, s,p. – http://www.pmo.cz/cz/media/aktuality/vyhodnoceni-xvi-rocniku-souteze-voda-stetcem-a-basni/.

Příští XVII. ročník soutěže bude na téma „Voda čaruje“. 


Objeví se v soutěži motiv řeky Bečvy příště? Záleží na autorech výtvarných děl

Státní podnik Povodí Moravy soutěží připomíná a ověžuje vztah mladých lidí k přírodě, k vodním tokům. Pro Přerovsko, které je součástí povodí řeky Moravy, je hlavní říční tepnou Bečva.

Řeka Bečva vzniká soutokem Vsetínské a Rožnovské Bečvy ve Valašském Meziříčí. Řeka je největším levostranným přítokem Moravy. Nejvíce vody mívá řeka v březnu, nejméně v září, sjízdná je však během celého roku.

Řeka pramení pod Vysokou ve výši asi 760 m n. m., sbírá vody z Javorníků a ze Vsetínských vrchů a u Valašského Meziříčí se stýká s Rožnovskou Bečvou, která pramení na severním svahu Vysoké. Tok Bečvy je dlouhý 119,3 kilometrů. Povodí Bečvy vykazuje značnou rozmanitost. Jejími nejvyššími body jsou Čertův mlýn s výškou 1 207 m n.m a Radhošť s výškou 1 130 m n.m. Naopak nejnižší místo naleznete při ústí Bečvy do Moravy na kótě 195 m n.m.

Stane se řeka Bečva, nejvýznamnější vodní tok Přerovska, inspirací pro mladé soutěžící v XVII. ročníku soutěže Povodí Moravy? Foto: www.Kudyznudy.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker