Roman Paulus zve do kantýny pro 21. století. Michelinský kuchař otvírá v Olomouci nové bistro

Umíte si představit, jak vypadá kantýna 21. století? Stylová, moderní, v hezkém prostředí, s usměvavým personálem, výborným a nápaditým menu? V Olomouci taková je! Bistro Paulus je čerstvý projekt michelinského šéfkuchaře Romana Pauluse, který v nové budově Envelopa Office Center v Olomouci otvírá neotřelý koncept novodobé kantýny.

Foto: Redstone

Paulus kombinuje kvalitní klasickou českou kuchyni s nápady, které načerpal za svůj profesní život po celém světě – od Rakouska, Itálie, Francie, zkušeností na zaoceánských lodích až po jižní a východní Asii. Vše maximálně jednoduše, ale dokonale. Na jedné straně tác a jídla na tabuli, na druhé straně prvotřídní kvalita, nápad a zážitek v nevšedním a pohodovém prostoru. Po boku slavného majitele stojí jeho dlouholetý spolupracovník z pražského hotelu Alcron a nynější šéfkuchař podniku – Petr Stoklásek.

„Koncept jsme chystali déle než rok, abychom mohli Olomoučanům nabídnout zajímavý podnik nedaleko centra města s jednoduchým, ale barevným menu. Srdcem moderní kuchyně a výdejního prostoru bude velký grill, kde budeme pro zákazníky připravovat například kuřata, ryby nebo masa vcelku a ukrojíme jim porci přímo na talíř,“ zve k návštěvě Paulus.

A co vlastně podnik nabízí? Denní servis začíná sladkými i slanými snídaněmi již od 7.30 hodin ráno, oběd s výběrem dvou polévek, několika jídel a nabídkou salátů a dezertů od 11.00 do 14.30 hodin. Celý den až do 16.30 hodin zákazníci ocení snacky, sendviče, dezerty, zákusky, kvalitní kávu, výběr čajů a domácích limonád a další nealko i alko sortiment. Sebou bistro nabízí domácí speciality v podobě zavařených skleniček s trhanými masy, paštikami nebo škvarky.

Nabídce na pultech a ve vitrínách předchází pečlivý výběr surovin od místních dodavatelů – masa, zvěřiny, kuřat, vajec, mléčných výrobků, sýrů, bylinek, medů aj.

Zkušený tým využívá řadu moderních způsobů přípravy a zpracování produktů – fermentování, zavařování, nakládání, metody sous-vide apod. „Máme vlastní produktovou řadu zavařených a nakládaných masových produktů, z naší dílny jsou cukrářské speciality či chléb,“ podotkl majitel bistra.

Večery a víkendy patří zážitkovým kurzům vaření, degustační večeřím nebo soukromým akcím.

"Formát kvalitní kantýny či bistra je v teď v Evropě velmi populární a v žádném případě nemusí jít o nějakou nižší úroveň gastronomie," řekl před časem Roman Paulus Olomouckému Reji na dotaz, jak srovnat působení v novém bistru s vařeném v Alcronu.   

Kuchyně i personál tvoří jádro nové cateringové společnosti – Lobster Catering by Roman Paulus.

Bistro našlo útočiště v nejmodernější kancelářské budově v regionu, která se může pochlubit pokrokovými technologiemi stavby i provozu, šetrnými k životnímu prostředí i lidem, kteří v ní pracují. Součástí nabídky nájemcům je mimo jiné sdílený elektromobil, nebo stanoviště kol a koloběžek v areálu. V úterý večer získal projekt Envelopa Office Center v Praze prestižní cenu Best Of Realty (Nejlepší z realit) – z pražského Fóra Karlín si odnesl druhé místo v kategorii Nová administrativní centra.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker