Stanaři zakládají další buňky. A budou v tom pokračovat

OKRES – Hnutí Starostové a nezávislí (STAN) rozšiřují svoji členskou základnu a síť organizací, které straníky sdružují. Nově mají oblastní sdružení pro Přerovsko, Jesenicko a Šumpersko.

Úspěšný starosta Troubek Radek Brázda byl zvolen předsedou oblastního sdružení hnutí STAN pro Přerovsko.

Podle členů Starostů a nezávislých spočívá síla hnutí především v široké základně členek, členů a registrovaných příznivců v celém Olomouckém kraji. V pořadí čtvrtým oblastním sdružením se stalo Přerovsko. Ustavující schůzi hostila útulná radnice vesnice Tučín. Důvěru k vedení oblastního sdružení získal dlouholetý starosta obce Troubky Radek Brázda.

Do funkce místopředsedy byl zvolen starosta Klokočí na Hranicku Marek Dohnal a členkou výboru se stala Yveta Sommerová, krajská tajemnice.

Starostové: Máme podobné starosti

“Vazby mezi starosty v celém kraji jsou velmi pevné. Máme podobné starosti a spojuje nás péče o naše obce a lidi, kteří v nich žijí. Stejně tak chceme spravovat i celou zemi v rámci hnutí Starostové a nezávislí,” uvedl Brázda, který dlouhá léta pracoval i jako předseda hnutí v rámci celého Olomouckého kraje.

Nově založené okresní sdružení pro Šumpersko povede Radim Sršeň, starosta Dolních Studének a krajský radní. Jesenickou buňku řídí starosta Mikulovic – Roman Šťastný. 

STAN má tak k aktuálnímu datu v Olomouckém kraji čtyři oblastní sdružení. Postupně jich má být šest.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker