Kontroverzní Václav Havel ukončí filmové léto v Přerově

Filmem o kontroverzním českém prezidentovi Havlovi dnes večer (v 21:30) skončí filmové léto v Přerově. Zveme všechny ke sledování filmu o této rozporuplné osobnosti českých novodobých dějin. Filmové léto letos začalo promítáním pohádky Mlsné medvědí příběhy.

Ilustrační foto, zdroj: NATO.int (R) Reuters

Havlovi je vytýkáno umožnění pokračování existence komunistické strany a nedůsledné potrestání zločinů komunismu.V hospodářské oblasti přetrvává kritika divoké privatizace nebo likvidace českého průmyslu a přivedení pokročilé české (československé) ekonomiky do područí zahraničních spekulantů.

Mezinárodně se Havel proslavil pojmem "humaninární bombardování", kterým ospravedlňoval vojenské nálety NATO na Srbsko v roce 1999. Z této války následně vytěžili kosovští Albánci, kteří jsou známí mimo jiné silnou mafií a rozsáhlým organizovaným zločinem nejen v Evropě.

Spisovatel a dramatik Havel byl blízkým přítelem amerického prezidenta a saxofonisty Billa Clintona a prezentoval se veřejně také s prezidentem Obamou. 

Na druhé straně je Havel některými oslavován jako posel svobody, pravdy a lásky, kterými po desetiletích ukončil komunistickou totalitu. Havel byl podle svých podporovatelů vůdcem odboje proti komunismu.

Za své názory a protirežimní činnost byl opakovaně zatýkán a údajně také velmi trpěl i v domácím vězení. Měl mnoho přátel mezi umělci a politiky nejen v českých zemích. Byl posledních československým a prvním českým prezidentem. Je autorem mnoha dramatických děl, z nichž se mnohá dodnes hrají v řadě českých, zejména pražských, divadel. 

Velebení odkazu Václava Havla se aktivně věnují někteří komunální politici také v Přerově.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker