Ještě 10 dní můžete podpořit finanční sbírku "Byt bez překážek pro Jardu"

Peníze ze sbírky budou použity na rekonstrukci bytu a na doplacení závěsného stropního systému, který umožní Jardovi se pohybovat po celém bytě.

Vážení dárci,

dovolte, abych se Vám představil. Jmenuji se Jaroslav Čermák a letos oslavím 30. narozeniny.

Můj vstup do života nebyl zrovna jednoduchý. Po krvácení do mozku, které vzniklo při těžkém porodu, jsem byl kříšený a trpím dětskou mozkovou obrnou. Jsem zcela odkázaný na pomoc druhé osoby.

Pohybuji se pomocí invalidního vozíku a centrum mé relaxace je polohovací postel.

Díky velké podpoře mé rodiny – rodičů (zejména maminky, která se mnou poctivě cvičila už od 10. dne porodu Vojtovu metodu) a nyní i díky fyzioterapii, na sobě neustále pracuji a nevzdávám nic, i když Vám tohle všechno nedokážu říct, pouze napsat, pomocí ukazovátka, které mám umístěné na hlavě, jelikož mám postižené i centrum mluvení.

Bydlíme s maminkou, která o mě pečuje v bytě, ve kterém je nutná rekonstrukce a je potřeba byt vybavit stropním zvedacím zařízením, při mém bezpečném přesunu mezi místnostmi, protože vidím, jak maminku síly opouští.

Pokud Vás mé řádky zaujaly, budu nesmírně rád za Vaši pomoc, za kterou si zajistíme potřebnou rekonstrukci bytu.


Komu pomůžeme?

Jsem téměř 30 letý mladý muž, který jednou v květnu přišel na svět a obrátil život naruby nejen sobě, ale celé rodině. Těžký porod, díky kterému mi vzniklo krvácení do mozku, následné kříšení a téměř dvouměsíční pobyt v olomoucké nemocnici. Díky cvičení Vojtovou metodou, které se mnou prováděla maminka už 10tý den po porodu a které cvičím do dnešní doby se udržuji a tělo se mi nekroutí. Nemohu mluvit, tak píšu pomocí tykadla umístěného na hlavě a tabulky s písmenky.

Jsem odkázaný na pomoc druhé osoby a jsem na vozíčku. Díky své omezené pohyblivosti potřebujeme v bytě, v kterém žiji s maminkou udělat velkou rekonstrukci a následně přijde firma, která si zaměří stropní zvedací systém, díky kterému se dostanu do všech místností. Tohle by vyřešilo náš problém.

Přispět můžete ZDE



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker