Strojař musí sloužit k bydlení, bez záruk a jasné koncepce jej však město nemůže prodat, míní Společně pro Přerov a Piráti

Město Přerov stále řeší, co s budovou hotelu Strojař. Aktuálně se objevil dokonce zájemce o koupi celé budovy včetně sousedících pozemků. Politici za Společně pro Přerov a Piráti vidí více řešení, jak s objektem naložit, ale důležité je podle nich celý projekt nachystat tak, aby v budoucnu sloužil především lidem.

Foto zdroj: prerov.eu

Objekt byl postaven jako hotel, a proto je vhodný jen pro bydlení a ubytování, nikoli pro kanceláře. Nachází se na vhodném místě pro vybudování nového bydlení, kterého je v Přerově v delším časovém horizontu nedostatek. „Celý projekt je potřeba řešit koncepčně. Musí se v něm pracovat s celým pozemkem, včetně pozemku sousedního. V minulosti byla připravena k vyhlášení architektonicko-urbanistická soutěž, a zastupitelstvo by se k ní mělo vrátit. Toto místo si více soutěžních návrhů jednoznačně zaslouží," komentuje architekt a zastupitel města Přerova Jan Horký (Piráti + Společně pro Přerov).

Na projektovou přípravu rekonstrukce je vyhrazeno několik milionů a rada města má v dané věci již tři roky za úkol projekt připravit. „Pro obyvatele města a například mladé rodiny by bylo samozřejmě lepší, aby si město objekt nechalo a samo mělo z tohoto místa vytrvalé příjmy. Prodej je možný, ale musíme mít dopředu záruky, že půjde o solidní, a především dostupné bydlení," hodnotí pirátský člen majetkové komise města Přerova Vojtěch Nezval (Piráti + Společně pro Přerov).

Budoucnost hotelu se bude řešit také na pondělním zastupitelstvu. „V současné situaci nemůžeme, bez jednotlivých potvrzených záruk, souhlasit s prodejem nemovitosti. Společně pro Přerov a Piráti jsou připraveni na další diskusi a nabídneme spolupráci našich odborníků s ostatními," doplňuje Horký. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker