Přerovanům narozeným v roce 1946 přijde narozeninový dárek domů

Už od sedmdesátých let minulého století pořádá město Přerov setkání s pětasedmdesátníky. Vloni tuto tradici přerušila epidemie a stejně tak tomu je i letos. Ani jarní měsíce roku 2021 nebudou přát setkání jubilantů. Z radnice jim proto opět přijde dárek v podobě čaje a kávy - uložené do originální kovové krabičky s historickým motivem města - poštou.   

Foto zdroj: prerov.eu

Bývalo dobrým zvykem pozvat Přerovany do Městského domu, kde jim k narozeninám popřáli zástupci města, oslavenci si odnesli pozornost a strávili příjemné odpoledne se svými vrstevníky – mnohdy kamarády či spolužáky. Připraven pro ně byl kulturní program a také fotokoutek, v němž si mohli pořídit památeční snímek. Protože pětasedmdesátníků rok od roku přibývalo, scházeli se v několika termínech, obvykle jim patřilo jedno úterní odpoledne v březnu, dubnu a v květnu. Více jubilantů je na seznamu i letos, tři čtvrtě století slaví první poválečný ročník, tedy lidé narození v roce 1946.

„V letošním roce máme 619 oslavenců. Pro srovnání – loni jich bylo 497 a předloni 515. Z kroniky města jsme vyčetli i to, že například v roce 1977, kdy zástupci města jedno z prvních setkání pětasedmdesátníků organizovali, se v Městském domě sešlo 210 lidí,“ vzpomněla Lenka Tomečková z přerovského magistrátu, která má gratulace na starosti.

V dárkových krabičkách, které letos budou pětasedmdesátníkům odeslány poštou, je i osobní gratulace primátora. „Je mi líto, že se už druhým rokem nemůžeme setkat, ale situace si to žádá. Setkání měla svůj půvab především v tom, že se při nich seniorům oživily jejich společné příjemné vzpomínky a v debatách se vraceli do krajiny dětství či mládí,“ řekl primátor Petr Měřínský, který věří, že už v příštím roce se bude možné zase sejít – a popřát „z očí do očí“.  



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker