Mobilní letní kino vstupuje do druhé sezóny. Hrát bude každou prázdninovou středu

Big Lebowski, Sex ve městě, Matka v trapu, Mrtvá nevěsta Tima Burtona, Gump – jsme dvojka, Osvícení, Jedeme na teambuilding, Sex ve městě 2, Oppenheimer. Tyto filmy bude od 3. července každou středu až do konce prázdnin promítat letní kino Po setmění. Druhým rokem se na třech místech Přerova objeví mobilní filmové plátno, které město pořídilo v loňském roce v rámci participativního rozpočtu „Chci v Přerově“.

Foto:: Ilustrační obrázek

„Pět filmů jsme do programu zařadili my a čtyři filmové hity si mohli zvolit sami Přerované v hlasování, které probíhalo na webu města na přelomu dubna a května. Ankety se zúčastnilo 171 hlasujících, a ti svými hlasy vybrali z nabídky deseti filmů čtyři favority,“ informovala vedoucí kina Hvězda Svatava Měrková. První místo obsadila s 87 hlasy komedie Matka v trapu, druhou příčku vybojoval s 81 hlasy film Jedeme na teambuilding, Gump – jsme dvojka získal se 76 hlasy třetí místo a do programu se s 66 hlasy vlezl i animovaný fantasy muzikál Mrtvá nevěsta Tima Burtona.

„Je vidět, že u přerovského publika vítězí české filmové hity, u kterých si lidé odpočinou, zasmějí se a užijí letní pohodu. Pevně ale věřím, že program je poskládaný tak, že na své si přijdou i návštěvníci s odlišným filmovým vkusem,“ říká primátor města Petr Vrána.

Promítat se bude ve třech lokalitách, a to v parku Michalov, na Laguně a v Předmostí – na hřišti základní školy J. A. Komenského. Pomyslná filmová klapka odstartuje promítání v devět hodin večer, pouze poslední filmový den, 28. srpna, bude drama Oppenheimer začínat o půl deváté.

Cena vstupného na jednu projekci pod širým nebem je stanovena na 100 korun a lístky budou k zakoupení jak na místě před promítáním, tak i online na webových stránkách kina Hvězdy.

„Diváci letního kina budou sedět na trávě, proto doporučujeme lidem, aby si vzali deky a karimatky. Návštěvníci, kteří si donesou vlastní židličky nebo sedátka, budou sedět vzadu, aby nebránili ve výhledu těm na dekách,“ doplnila Měrková.

„Oproti loňskému roku, kdy se promítalo pouze v srpnu, jsme přidali i první prázdninový měsíc. Kompletní náklady na jedno promítání jsou průměrně 25 tisíc korun,“ upřesňuje Jaroslav Macíček, ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova, které filmové středeční večery zajišťují.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Auto _ Kubíček
INZERCE
Kickbox K1