Velká Morava obsadí Michalov. Festival nabídne Ledeckého, No Name i Farnou, předprodej začal dnes

Velká Morava dostává nový význam. Už neoznačuje jen moravské knížectví z 9. století, ale nově také velký hudební festival, který připravuje město Přerov na léto roku 2024. Dnes zástupci města nový projekt představili a zároveň oznámili, že startuje předprodej vstupenek. Akce se uskuteční v městském parku Michalov v sobotu 13. července a posluchače by do Přerova mohla přilákat zvučná jména kapel a interpretů.

Foto zdroj: prerov.eu

„Přijede Ewa Farna, No Name, O5 a Radeček, Anna K. & Band, Janek Ledecký, Michal Hrůza a Kapela Hrůzy, Pokáč a Legendy se vrací,“ řekl náměstek primátora Miloslav Dohnal, který s nápadem pořádat v Přerově velký letní festival přišel.  Podle primátora města Petra Vrány by mohla v Přerově vzniknout nová tradice, která by potěšila příznivce rocku a popu. Řekl: „Půjde o nultý ročník, pokud se zapíše a ujme, máme v plánu pokračovat.  Stejně, jako podzim v našem městě bývá ve znamení jazzu v Měšťáku, bylo by léto ve znamení festivalu pod širou oblohou na louce v Michalově. Každopádně to bude největší kulturní akce v režii města.“ Město do festivalu investuje 4 miliony korun, počítá se s tím, že se částka vrátí ve vstupném – na akci by mohlo podle odhadu pořadatelů dorazit až 5 tisíc lidí. „Cena vstupenek se bude pohybovat ve třech „vlnách“ – kdo si koupí lístek dříve, zaplatí až o dvě stě korun méně než ten, který bude platit na poslední chvíli či na místě.  Lístky budou v první vlně stát 650 korun, ve druhé o stovku víc a v té poslední 850 korun. Děti do 12 let v doprovodu rodičů budou mít vstup zdarma,“ upřesnil ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček. 

Město bude na pořádání akce, která svým pojetím nemá ve městě srovnání, spolupracovat s agenturou Petarda Productions, za níž stojí zpěvák a producent Petr Šiška, který má s pořádáním podobných akcí letité zkušenosti. „Už jsme spustili i webové stránky www.velkamoravafest.cz, kde lidé najdou všechny informace k festivalu. Na stránkách uvidí i plánky s místem, kde se akce bude odehrávat, kde bude možno parkovat a podobně. Na festivalu samozřejmě budou i stánky s občerstvením a komerčním zbožím. Návštěvníci mohou počítat i s autogramiádou všech interpretů,“ sdělil Petr Šiška. V rámci Přerova se budou v Městském informačním centru prodávat i dárkové poukazy, které mohou posloužit jako pěkný zážitkový vánoční či narozeninový dárek.

Na koho se mohou návštěvníci akce Velká Morava Fest těšit?

EWA FARNA * Objev roku v anketě Český slavík Mattoni 2006. Dnes patří mezi vůbec nejúspěšnější zpěvačky nejen u nás, ale i v sousedním Polsku. Pravidelně se umísťuje na předních příčkách v anketě Český slavík. Vydala nespočet českých a polských desek a singlů.

NO NAME * Původem slovenská šestičlenná pop-rocková kapela založená 26. srpna 1996. Oceněna anketou Český slavík Mattoni 2016. Zakládajícími členy byli Viliam Gutray a trojice bratrů Timkových – Igor, Roman a Ivan. K úspěšným deskám patří Oslávme si život, Slová do tmy a Čím to je.

05 A RADEČEK * Kapela původem z jesenického podhůří, působící od roku 1994, se skládá z pěti členů. V roce 1997 se členové rozhodli podpořit dětské domovy založením časopisu Zámeček. Známý je jejich duet s Klárou Vytiskovou Zůstaň nebo s Márií Čírovou Vloupám se.

ANNA K. & band * Začala zpívat v roce 1992. Některé singly si skládá sama. Sklidila ocenění Cena Anděl Sólová interpretka roku 1999 a 2006. Vydala plno diskografií - např. Já nezapomínám, Světlo, Amulet atd. V roce 2016 se zúčastnila taneční soutěže StarDance.

JANEK LEDECKÝ * Zpěvák a kytarista pop rocku. Autor muzikálů Galileo, Hamlet a Vánoční zázrak aneb sliby se maj plnit o Vánocích. Získal ocenění Cena Anděl Sólový interpret roku 1996. Stálý porotce od 1. do 6. řady (2016–2019) TV soutěže Tvoje tvář má známý hlas.

MICHAL HRŮZA a kapela * Zpěvák, kytarista, skladatel i textař získal v roce 2014 ocenění Cena Anděl Sólový interpret roku. V roce 1996 založil skupinu Ready Kirken. Se svou Kapelou Hrůzy se dal dohromady v roce 2006. Jejich alba: Bílá velryba, Napořád, Noc, Sám sebou a Světlo do tmy.

POKÁČ * Písničkář, textař, ale i programátor. Zpívá a hraje na kytaru a ukulele. Vydal tři alba: Vlasy, Úplně levej, Antarktida. Celkem získal dvě ocenění (Žebřík 2016, Zlatý slavík 2021), dvě nominace (objev roku v anketách Český slavík a Ceny Anděl) a mnoho dalších.

LEGENDY SE VRACÍ * Skupina založená roku 2003 pro zavzpomínání na hvězdy 20. století už od 60. let. Nejžádanější party skupina v ČR. Už od založení zde hrály hvězdy jako Roman Izzi Izaiáš (Doga) nebo Andonis Civopulos (kytarista hrající např. s Věrou Špinarovou).

Bližší informace na www.velkamoravafest.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Auto _ Kubíček
INZERCE
TV Morava