Od dubna až do podzimu se budou opravovat chodníky v přerovských ulicích

Stejně jako v předchozích letech i letos poputují do přerovských chodníků miliony korun. S jejich opravou začali pracovníci Technických služeb města Přerova tento týden – a jako první přišly na řadu trasy pro pěší v ulicích Kramářova a Petřivalského. Opravou projdou úseky vytvořené z betonových dlaždic – a v historické části města i ze žuly.

Foto: Ilustrační obrázek

Téměř na milion a půl přijde město oprava v Petřivalského ulici, která začala tento týden a končí posledního dubna. „Opravuje se přístupový chodník do areálu zimního stadionu, a to v úseku od křižovatky s ulicí U Hřbitova po Kouřílkovu ulici. Dojde tu k odstranění stávajících obrubníků a krytu – a položení nových obrubníků a betonové dlažby 30 krát 30 centimetrů,“ popsal náměstek primátora Miloslav Dohnal. Ve stejném čase se opravují i chodníky, vedoucí od křižovatky v Kramářově ulici po Tovární ulici. „Tato oprava přijde na 608 tisíc korun a stejně jako u všech chodníků je i tady v ceně terénní úprava za obrubami,“ doplnil vedoucí odboru majetku Alexandr Salaba.    

Do podzimu projdou opravou trasy pro pěší i na dalších přerovských adresách – v Denisově ulici před marketem, u parkoviště před Přerovankou, v ulicích Sokolská, Jasínkova, dr. Skaláka, generála Janouška, Prokopa Holého, bří Hovůrkových, ale také na Trávníku a U Rybníka. Na náměstí TGM a v navazujících ulicích Kratochvílova a Blahoslavova pak půjde o opravu dlažby ze žuly. „Nebudou se samozřejmě opravovat chodníky v celé délce a šíři zmíněných ulic, ale jen v těch částech, které jsou ve špatném stavu,“ doplnila Irena Šikulová z přerovského magistrátu, která připomněla, že soupis oprav nemusí být konečný a podle potřeb se na něj mohou ještě letos dostat i jiné adresy – a to nejen Přerova, ale i místních částí. „Už dnes třeba víme, že se budou rekonstruovat chodníky v místní části Kozlovice, vedoucí podél komunikace,“ doplnila vedoucí odboru investic Ivana Pinkasová.  

Stav chodníků je mezi Přerovany velké téma - často poukazují na alarmující stav tras, které denně využívají. „Tuto situaci se snažíme postupnými kroky vylepšovat. Náprava ale bude trvat, i přes významné navýšení investic do této oblasti, ještě několik let,“ konstatoval na závěr náměstek Dohnal.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker