Noční průjezd Přerovem bude plynulejší, došlo k seřízení semaforů na části průtahu

Úprava nočního provozu řízení semaforu na frekventované křižovatce ulic Velké Novosady-Komenského-Kojetínská by měla zjednodušit průjezd Přerovem. Auta už nebudou muset stát v křižovatce ve chvíli, kdy jim nic nebrání v projetí.

Foto: Ilustrační obrázek

„Došlo k úpravě z režimu blikavá oranžová do červené,“ informoval náměstek primátora pro dopravu Tomáš Navrátil – a hned také vysvětlil, co to prakticky znamená: „Celočervená je takový stav, kdy na žádné signální skupině nesvítí volno a vozidla si tento signál vyvolají pomocí detektorů na vjezdech do křižovatky – a chodci tlačítky pro chodce.“

Vozidlo, které do křižovatky přijíždí, je teď detekováno kamerami – a pokud tam řidič dodržuje povolenou rychlost, tak plynule a bez zastavení projede křižovatkou. „Tím se zvýší bezpečnost a zároveň dojde k omezení překračování rychlosti. Navíc konkrétně v této křižovatce nebylo při výjezdu vozidla z ulice Komenského směrem na průpich dostatečně dobře vidět, takže řidiči museli najet co nejblíže do křižovatky. A to je také tímto opatřením ošetřeno,“ doplnil náměstek Navrátil. Křižovatka v úseku „průpich-Kramářova“ zase přešla z režimu blikavá oranžová, do režimu trvalá zelená. „Trvalá zelená znamená, že na hlavní komunikaci svítí stále zelená a na vedlejších vjezdech či na přechodu pro chodce svítí trvale červená – dokud chodec, který chce komunikaci přejít, nestiskne tlačítko, aby mohl přejít,“ popsal Navrátil.

Nový režim si už v tuto chvíli mohou řidiči vyzkoušet – a ocenit. „Reagovali jsme nejen na naši zkušenost s průjezdem městem, ale také na četné připomínky řidičů a občanů,“ řekl na závěr vedoucí odboru majetku města Alexandr Salaba. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker