Restaurace U Hrochů se stane součástí městského úřadu

Město Přerov koupí restauraci U Hrochů – v pondělí 19. února o tomto záměru rozhodli zastupitelé. Objekt těsně sousedí s budovou na náměstí TGM 16, která se aktuálně přestavuje na nové sídlo magistrátu. A „Hroch“ na tyto opravy naváže, takže nový úřad bude větší, komfortnější a pojme více úředníků, než se předpokládalo. Za nemovitost zaplatí město 13 milionů korun.

Spojením objektů dojde k celkové revitalizaci severozápadní strany náměstí. Foto zdroj: prerov.eu

V současné době se přestavuje pětipodlažní budova, která stojí od konce šedesátých let na náměstí TGM 16, v moderní sídlo magistrátu. Rekonstrukce přijde na 359 milionů 508 tisíc 386 korun, na přestavbu získalo město dotaci přesahující 167 milionů korun – a jednoznačně jde o nejnákladnější rekonstrukci v novodobé historii města.

„Dokumentace úprav dvorní části objektu ještě není dokončena, při jejím dopracování lze tedy zohlednit skutečnost, že sousední budova s adresou TGM 18 bude ve vlastnictví města a bude sloužit pro potřeby magistrátu. Cena ve výši 13 milionů korun, kterou majitel požaduje, odpovídá ceně znaleckého posudku,“ konstatoval primátor města Petr Vrána. Zastupitelé se záměrem – s koupí a tím i s propojením dvou budov pro účely magistrátu – souhlasili: PRO bylo 29 zastupitelů, 5 se jich ZDRŽELO.

A jakou budovu tímto rozhodnutím město získá, popisuje náměstek primátora Miloslav Dohnal. „Jedná se o podsklepenou budovu z roku 1970 se dvěma nadzemními podlažími. V suterénu je původní pivnice s tanečním prostorem se sociálním a technickým zázemím. V prvním nadzemním podlaží je restaurace s kuchyní, sklady a se vstupem na venkovní terasu, ve druhém je kulečníková herna, sociální zázemí, kotelna s plynovým kotlem a lodžiová terasa, na kterou navazuje točité kovové požární schodiště.“ Připomněl také to, že v současné době je využíváno pouze první podlaží.

Průchod se uzavře

V souvislosti s opravou budovy zástupci města upozorňují, že od konce února bude uzavřena ulička, která podél „Hrocha“ spojuje náměstí TGM s Jateční ulicí. „Průchod bude zavřený po dobu stavby, tedy zhruba do konce října roku 2025,“ informoval náměstek Vladimír Lichnovský.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker