Postupné opravy Městského domu pokračují – chystá se nová vzduchotechnika a vytápění

Přerovský Městský dům by se měl dočkat nové vzduchotechniky a vytápění. Záměr zadat veřejnou zakázku už schválila rada města, ještě jej musí v únoru odsouhlasit zastupitelé. „Stávající systém je už na hraně své životnosti. Předpokládaná cena pořízení nového systému činí 17 milionů 350 tisíc 261 korun včetně DPH, skutečná cena vzejde až z veřejné zakázky, která bude následně vyhlášena. Na akci chceme získat dotaci z Modernizačního fondu ministerstva životního prostředí,“ informoval náměstek primátora Vladimír Lichnovský.

Foto zdroj: prerov.eu

Moderní systém by měl zahrnovat vzduchotechniku s jednotkami s rekuperací. V objektu, který je kulturní památkou, bude provedena i kompletní rekonstrukce stávajícího systému vytápění včetně náhrady stávající otopné plochy, úpravy napojovacího uzlu a osazení regulační techniky. 

Městský dům, který na náměstí TGM stojí už od roku 1897, prošel v průběhu let mnoha úpravami interiéru. V minulém století proběhly největší rekonstrukce ve třicátých a osmdesátých letech. Stavební práce byly zaměřeny nejen na dispoziční úpravy vnitřních prostor, ale i na provedení údržbových prací, instalaci nových sítí a zajištění statiky. V roce 2017 dostal „Měšťák“ nová okna, o čtyři roky později proběhla výměna dubových parket ve velkém sále a předsálí a renovace parket na jevišti a v malém sále.  



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker