Tři dotační programy podpoří majitele domů, vzdělávací aktivity i dešťovku

Dva miliony 450 tisíc korun – takovou částku vyčlenilo město na tři dotační programy, které schválili v prosinci zastupitelé. Na program na obnovu historického centra města, který navazuje na předchozí dotační podporu obnovy exteriéru památkově významných staveb, je vyčleněna částka jeden milion korun. „Naším cílem je motivovat vlastníky k obnově vzhledu budov v historickém jádru, a to nejen ve formě nové fasády, vyměněných oken či dveří, ale také k nápravě dřívějších necitlivých zásahů, jako jsou nevhodně členěná plastová okna či nevhodné reklamy,“ informoval náměstek primátora Miloslav Dohnal.

Foto zdroj: prerov.eu

O dotaci je možné požádat v termínu od 29. ledna do 30. dubna. Ještě o dvě stě tisíc korun více jde na podporu environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty. Peníze bude možné použít například na provoz registrované záchranné nebo záchytné stanice pro handicapované živočichy na území města nebo na opatření pro zlepšení klimatu, ale i na jednorázové akce. Své žádosti musí zájemci doručit ve lhůtě od 29. ledna do 9. února. Třetí dotační program je určen na podporu využití srážkové vody – z rozpočtu je na něj vyčleněno 250 tisíc korun. Žadatelé mohou o dotaci požádat od 29. ledna do 28. června. Veškeré informace k jednotlivým dotačním programům včetně potřebných formulářů získají občané na odboru stavebního úřadu a životního prostředí, který sídlí na adrese Bratrská 34, případně na webu města.

Vyplnění žádosti programu na obnovu historického centra města mohou zájemci konzultovat s pracovnicí magistrátu Klárou Koryčanovou, a to osobně na odboru stavebního úřadu a životního prostředí, nebo telefonicky na čísle 581 268 234, či na e-mailu: klara.korycanova@prerov.eu. U zbývajících dvou programů je kontaktní osobou Yvona Machalová – žadatelé ji mohou oslovit rovněž osobně na odboru stavebního úřadu a životního prostředí, nebo telefonicky na čísle 581 268 221 či e-mailem na adrese yvona.machalova@prerov.eu.

Na obnovu historického centra města je vyčleněn jeden milion korun, přičemž maximální výše dotace v jednotlivém případě činí 250 000 korun, nejvýše však 50 procent skutečně vynaložených uznatelných nákladů.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker