Po sedmi měsících rekonstrukce je už přerovský krytý bazén zase naplněný vodou

Zrekonstruovaná vana přerovského bazénu je připravená pro první plavce, kteří si v pátek 8. prosince poprvé po sedmi měsících budou moci přijít zaplavat do krytého areálu. „Napouštění padesátimetrového bazénu trvalo týden, vanu naplnilo 1 434 m3 upravené vody. Provoz pro veřejnost spustíme úderem třetí hodiny odpolední,“ uvedl primátor Petr Vrána. Rekonstrukce bazénu, který byl od května pro veřejnost uzavřený, přišla na 30 milionů korun s DPH.

Bazén se kvůli rekonstrukci uzavřel 2. května. Oprava trvala sedm měsíců. Foto zdroj: prerov.eu

Bazén postavený v roce 1978 vydržel bez zásadnějších oprav až do letošního roku. Kvůli drobným únikům vody a netěsnosti části rozvodových potrubí bylo ale třeba vanu kompletně zrekonstruovat. „Součástí byla i stavební oprava přelivových žlábků a ochozových ploch bazénu. Práce spočívaly v odstranění původní dlažby a obkladů, nesoudržných podkladů a degradovaných betonových konstrukcí. Na závěr byla položena nová dlažba a obklady bazénové vany,“ popsal náměstek primátora Vladimír Lichnovský. V průběhu oprav části rozvodů byl zjištěn nevyhovující stav potrubí vzduchotechniky v podobě degradovaných spojů, zkorodovaných plášťů rozvodů a nefunkčních regulačních klapek. „To vedlo k rozhodnutí o kompletní výměně potrubí. Dále v rámci oprav byly vyměněny veškeré napouštěcí i vypouštěcí armatury, rozvody vody a elektroinstalace. Bazénová vana byla na závěr osazena novými startovacími bloky, které splňují parametry pro oficiální plavecké závody,“ doplnila Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu.

Opravy znamenaly omezení nejen pro rekreační plavce, ale především pro sportovní oddíly – a to od závodních plavců přes ploutvové až po vodní pólisty. Od konce jara do začátku podzimu mohli využívat venkovní 25metrový bazén, který byl vyhřívaný na 27 stupňů – v chladnějších dnech ale museli sportovci dojíždět za tréninkem do jiných měst.  „Plavecká a sportovní akademie mohla využívat i vnitřní dětský bazén pro plavání školek, ale ostatní sportovní kluby si musely hledat pronájem v okolních areálech, což mělo dopad na tréninkové dávky i na finanční stránku. Kluby jezdily do Zlína, Olomouce či Valašského Meziříčí,“ řekl na závěr Petr Kouba – jednatel společnosti Sportoviště Přerov, která bazén provozuje.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker