Přerov má nového zastupitele. Pirát Vojtěch Nezval se stal nejmladším členem zastupitelstva

Novým přerovským zastupitelem za Piráty se stal šestadvacetiletý Vojtěch Nezval. „V pátek 24. listopadu mi byla doručena rezignace zastupitelky Lenky Jüngling. Její nástupce už obdržel osvědčení o získání mandátu a na nejbližším jednání zastupitelstva, které se koná 4. prosince, složí zákonem daný slib,“ konstatoval primátor Petr Vrána.

Foto zdroj: prerov.eu

Vojtěch Nezval je v Přerově členem komise pro majetkové záležitosti, v rámci Olomouckého kraje pracuje v komisi pro dopravu. Na Univerzitě Palackého v Olomouci vystudoval andragogiku se specializací na personální rozvoj a od roku 2017 je zaměstnán ve společnosti, zabývající se mimo jiné prodejem náhradních dílů na čerpadla a průmyslová zařízení. V zastupitelstvu se hodlá zaměřit na péči o životní prostředí, kulturu, zefektivnění dopravy nebo hospodárné zacházení s veřejným majetkem.

„Jako má předchůdkyně chci i já pokračovat v práci ohledně Strojaře, aby zde vzniklo dostupné a důstojné bydlení a tato lokalita se stala chloubou města. Jsem připraven prosazovat témata, která trápí mladou generaci a být jejich spojkou s městem. Proto i fakt, že budu nejmladší v zastupitelstvu, beru jako výhodu,“ říká nový zastupitel Nezval. Jeho předchůdkyně – čtyřiatřicetiletá Lenka Jüngling, která rezignovala z osobních důvodů, byla rovněž nejmladší členkou zastupitelstva. Ta k svému odstoupení uvedla: „Byla mi nabídnuta příležitost budovat jógovou školu v zámoří, kde bych měla možnost věnovat se naplno tomu, co mě dělá šťastnou. Nebylo to lehké rozhodování, protože si plně uvědomuji, kolik důvěry a naděje do mě voliči vložili. Bylo by ale nezodpovědné si mandát ponechat, aniž bych jej mohla naplno vykonávat.“

Tento týden se očekává rezignace ještě dalšího zastupitele – Michala Záchy, který je obviněný z ovlivňování dopravních zakázek v Olomouckém kraji. Ten už rezignoval k 30. listopadu rovněž na místo uvolněného radního. Jméno náhradníka by mělo být známo do 4. prosince.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker