V Michalově bude vysazena stovka mladých javorů, střemch a lip

Sto mladých stromů se stane novou součástí parku Michalov, který v příštím roce oslaví 120 let své existence. S přípravou na výsadbu se začalo tento týden a první stromy už jsou v zemi. „Máme za sebou vytyčení míst, přípravu půdy a částečně i výsadbu – do konce letošního roku bude vysázeno dvacet stromů, dalších osmdesát půjde do země v příštím roce. Vysazují se javory, střemchy a lípy,“ informoval náměstek primátora Miloslav Dohnal.

V rámci náhradní výsadby bude v Michalově vysazena stovka stromů. První dřeviny už jsou na místě. Foto: Ilustrační obrázek

V Michalově se dále počítá i s ořezy topolů – práce jsou naplánovány na úterý 14. listopadu od 8 hodin ráno, bude-li příznivé počasí. „Odborníci udělají ořez koruny a bezpečnostní ořez suchých větví. Práce bude probíhat ve spolupráci s ornitology, podle jejichž vyjádření by měly být dutiny v topolech vybydlené,“ upřesnil Petr Školoud z přerovského magistrátu. Z důvodu bezpečnosti bude po dobu prací, které by měly trvat dva až tři dny, uzavřen vstup do parku bránou z Bezručovy ulice – a zajištěn bude celý prostor bistra U Králíčka, v jehož blízkosti topoly rostou. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker