Cibuloviny se Přerovanům líbí. Kde by mohly být další nové záhonky?

Do země dnes šly cibuloviny, které budou za pár měsíců krášlit přerovské ulice. Vybrány byly dvě lokality – místní část Předmostí a Šířava. Místa určená k výsadbě jsme na začátku listopadu připravili pro mechanizovanou výsadbu cibulovin. V Předmostí byla na ploše 150 metrů čtverečních vysázena směs Prima Bella a na Šířavě na ploše 70 metrů čtverečních směs Natura Evolution 2. Výsadba cibulovin přišla na 183 tisíc korun,“ informoval náměstek primátora Miloslav Dohnal. Barevné cibuloviny dělaly Přerovanům radost už i v minulých letech, kdy se objevily na Velké Dlážce, na náměstí Svobody, u kina Hvězda, u rondelu v blízkosti malé Pasáže, pod hradbami, v parku Michalov, u „horního“ Kauflandu a v ulicích Bezručova a Želatovská.

Foto: Ilustrační obrázek

Výsadba cibulovin – jako jsou krokusy, narcisy či tulipány – je totiž jednou z možností, jak efektivně obohatit plochy veřejné zeleně. „Cibule se sázejí vždy na podzim speciálním strojem, na jaře pak vykvetou cibuloviny a po zatažení, tedy v létě, se trávník teprve pokosí,“ doplnil Petr Školoud z přerovského magistrátu.  

Protože Přerované barevné koberce cibulovin vítají a přejí si je mít na více místech, vyzývá město občany, aby na FB města Přerova (FB Televize Přerov) – do diskuzního vlákna – psali své tipy na to, kde by v dalším období chtěli pestrobarevné cibuloviny vidět.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker