Koalice zamítla jednat o požáru ve Strojaři

Piráti společně s opozicí nehlasovali na mimořádném jednání zastupitelstva o schválení výběru dodavatele a smlouvy na rekonstrukci EMOSu, jelikož jim soustavně nebyly poskytovány žádné informace o projektu. Vedení města navíc odmítlo jednat o zářijovém požáru ve Strojaři a zařadit i běžný bod Různé.

Foto zdroj: prerov.eu

„Rekonstrukce EMOSu je potřeba. Nebudeme si nic nalhávat, nevypadá to dobře. Jenže celá příprava projektu a vše co se děje kolem zase tak dobré není. Jedná se o největší a nejdůležitější zakázku v historii majetku města Přerova a považuji tak za vhodné, aby se kolem toho nedělaly tajnosti a na přípravě se podílela i opozice, jelikož zastupuje významnou část místních, kterým tento projekt bude převážně sloužit. To se však nedělo a neděje.“ říká lídryně opozice z Pirátské strany Lenka Jüngling.

„Za celou dobu přípravy projektu jsme k němu za Piráty a zbytek opozice vůbec neměli přístup. V hodnotící komisi nebyl ani jeden zástupce, nemohli jsme tak proces nijak kontrolovat ani se k němu vyjadřovat. Pokud jsme chtěli získat nějaké informace, museli jsme si je vydupat. Nebylo by tak zodpovědné o projektu hlasovat. Pár dní před mimořádným zasedáním zastupitelstva jsme sice dostali nějaké materiály, rozhodnutí na jejich základě však nelze považovat za kvalifikované,“ dodává pirátský zastupitel Petr Dostalík.

Na programu zastupitelstva byla také snaha diskutovat zářijový požár ve Strojaři. Vedení města však jednání odmítlo. Opozice se tak sama rozhodla svolat mimořádné jednání zastupitelstva.

„V rámci jednání jsme navrhli na program zařadit bod Různé, jehož součástí byl i požár ve Strojaři. Vedení města však návrh odmítlo. Zastupitelé by nicméně měli mít možnost vyjadřovat se k jakýmkoliv problémům či dění ve městě. Jedině tak mohou řádně vykonávat svůj mandát a zastupovat místní občany. Koalici je to ale jedno, proto chceme svolat mimořádné jednání zastupitelstva,“ doplňuje pirátský zastupitel Jaroslav Krejčí.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker