Přerovští senioři se svými vnoučaty mohou objevovat vesnici plnou modrých skřítků

Do dobrodružného šmoulího parku se mohou se svými vnoučaty vydat přerovští senioři. Výlet do Brna, který se uskuteční ve středu 23. srpna, pro ně pořádá město. „Vypravíme dva autobusy. Účastníkům bude uhrazena doprava a zaplatíme jim také vstupné do parku. Zájemci se mohou hlásit od 1. srpna, kdy se otevírá pořadník,“ předeslal náměstek primátora Vladimír Lichnovský.

Foto zdroj: smoulovebrno.cz

Šmoulové – modří dobromyslní skřítkové, kteří už desítky let baví z televizní obrazovky a ze stránek knih děti po celém světě, se teď nastěhovali do šmoulí vesnice v Brně. Ta sem byla převezena dvaadvaceti kamiony z Belgie a denně jsou jí nadšeny děti z celé republiky. Taťku šmoulu, Šmoulinku, Nešiku, Kutila, Mrzouta, Siláka či Šprýmaře si teď budou moci prohlédnout v rámci jednodenního výletu i přerovští senioři ve věku nad šedesát let se svými vnoučaty. Výstaviště, které se přeměnilo v zábavní park s názvem „Šmoulové – magický svět“ jim nabídne dobrodružnou cestu mezi skřítky a jejich domečky, uvidí šmoulí vesnici v nadživotní velikosti a užijí si nejen zábavu, ale také poučení. „Posláním projektu je totiž inspirovat děti i jejich doprovod k ochraně životního prostředí. Hravou formou se dozvědí například to, jak pečovat nejen o šmoulí, ale především náš lidský les,“ doplnil Lichnovský. Součástí parku jsou i jiné aktivity: obrovská LEGO herna, dopravní hřiště, závody autíček, skákací hrady, lodičky na vodě či první a jediná dráha pro retro kolečkové brusle v Brně.

„Kapacita je omezena pro 106 osob, takže kdo si požádá dřív, bude úspěšný. Zájemci se mohou přihlašovat pouze osobně od 1. do 11. srpna na odboru sociálních věcí a školství, který sídlí na adrese Smetanova 7, přihlášky budou přijímány v kanceláři č. 113. Zájemci si pro účely cestovního pojištění s sebou musí vzít identifikační doklad ke každému účastníkovi výletu, a to včetně dětí,“ uvedla vedoucí odboru sociálních věcí a školství Romana Pospíšilová. 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker