Část silnice „Kočíře“ už má nový asfaltový koberec, druhá etapa oprav začne v polovině května

Vozovka byla poničena při stavbě úseku 0137 dálnice D1, kdy ji zhotovitel až do léta roku 2019 využíval coby trasu pro zásobování stavby. Komunikace v ulici Kočíře, která byla v havarijním stavu, se začala opravovat na začátku března, v polovině července už tu bude položen nový asfaltový koberec.

Foto zdroj: prerov.eu

V polovině května odstartuje druhá etapa rekonstrukce silnice v ulici Kočíře, která spojuje místní části Předmostí a Vinary. Na řidiče tak čekají další objízdné trasy, změna se dotkne i pasažérů autobusové dopravy. „První etapa oprav, která začala v březnu, je už dokončena. Druhá část rekonstrukce bude zahájena v pondělí 15. května, potrvá do neděle 9. července – a po celou tuto dobu nebude možné odbočit z ulice Kovářská do ulice Pod Platany u Popovic,“ informoval náměstek primátora pro dopravu Tomáš Navrátil. Kilometr a půl dlouhá komunikace se opravuje v režii Ředitelství silnic a dálnic, které do nové vozovky a opravy dvou autobusových zastávek v trase investuje 30 milionů korun.

„Auta budou od pondělí 15. května jezdit ve směru od Velké Dlážky do Vinar po silnici v Lipnické ulici. Řidiči jedoucí ve směru od Předmostí se tudy do Vinar nedostanou, pouze mohou využít část opravené komunikace v ulicích Ke Kočířům a U Cihelny v Popovicích. Občané Popovic nebudou moct k výjezdu z Popovic využívat křižovatku z Kovářské ulice, tady bude pouze umožněn vjezd autobusům,“ popsal náměstek Navrátil.

Se změnou musejí počítat i cestující autobusové dopravy

K zajištění co možná nejrychlejšího a nejkratšího propojení místních částí Předmostí, Popovice a Vinary budou linky 102 a 112 z Předmostí do těchto místních částí a zpět vedeny po objízdné trase, vedoucí přes ulice Popovická, Hanácká a Kovářská – a po této trase přijedou až do ulice Vinařská u Vinar. Obousměrná zastávka Popovice-Kovárna bude přesunuta na ulici Kovářská. K umožnění průjezdu autobusů pod dálničním podjezdem, který má maximální výšku nižší než běžné autobusy, zajistil dopravce autobusy menší, do kterých budou cestující ve směru do Vinar přesedat na zastávce ve Sportovní ulici v Předmostí – a v opačném směru na zastávce u školy. „K zabezpečení přestupu cestujících z velkého autobusu do menšího bylo navíc v Předmostí zapotřebí změnit trasy obou linek 102 a 112, kdy ve směru do Vinar, Popovic a Lýsek budou trasy vedeny přes ulici Teličkova,“ doplnila Margita Považanová z přerovského magistrátu.

Silnici, která spojuje místní části Předmostí a Vinary, čeká ještě třetí – závěrečná etapa. Ta je naplánována na týden od 10. do 16. července.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker