Po mostě Legií se bude jezdit v omezeném režimu, frekventovanou přerovskou silnici čeká oprava

Částečná uzavírka frekventovaného silničního tahu zpomalí od dnešního dne tedy 4. do neděle 14. května dopravu v Přerově. Řidiči musejí počítat s tím, že po mostě Legií až po křižovatku v ulici Velké Novosady budou jezdit v omezeném režimu. V průběhu deseti dnů projde komunikace opravou.

Práce jsou rozděleny na dvě etapy. Od 4. do 9. května začnou pracovníci firmy opravovat vozovku blíže k nákupnímu centru Tesco, pak budou pokračovat dál. Foto zdroj: prerov.eu

„Řidiči i občané si často stěžovali na stav této komunikace první třídy, takže jsme rádi, že Ředitelství silnic a dálnic přistoupilo k opravě. Dojde tu k odfrézování stávajícího krytu vozovky a na něj bude položena nejprve ložná a posléze obrusná vrstva,“ řekl náměstek přerovského primátora pro dopravu Tomáš Navrátil.

Práce jsou rozděleny na dvě etapy, pracovníci firmy začnou nejprve s opravou komunikace blíže k nákupnímu centru Tesco – v úterý 9. května pak přehodí provizorní značení a řidiči budou jezdit po druhé polovině vozovky v režimu 1+1. Náměstek Navrátil upozornil, že od prvního dne uzavírky se – krátce po šesté hodině ranní – vypnou semafory na křižovatce ulic nábřeží E. Beneše-Tržní-Velké Novosady. Zdůraznil rovněž, že v průběhu oprav bude dovoleno pouze pravé odbočení z nábřeží Edvarda Beneše směrem k Tržní ulici – a vpravo bude možné odbočení z nábřeží Edvarda Beneše (od Prechezy) směrem také na Velké Novosady. „Nebude umožněno ani levé odbočení ze směru od Předmostí na nábřeží PFB a Edvarda Beneše – a z opačného směru nepůjde odbočit vlevo na nábřeží Edvarda Beneše a do ulice Cukrovarská,“ doplnil náměstek Navrátil. V pondělí 8. května pak musejí řidiči počítat s tím, že jim bude zapovězen vjezd na parkoviště u Kazeta a nedostanou se ani na parkoviště u obchodu Tesco.

Uzavírka se dotkne i pasažérů městské autobusové dopravy. „U linek 105, 106, 107 a 111 nebudou obsluhovány zastávky na mostech Míru ani Legií, autobusy budou jezdit po objízdné trase a místo na mostech zastaví v Palackého ulici. Spoje linky 114 ve směru z Jižní čtvrti na Kopaniny budou ze zastávky v Palackého ulici vedeny na most Míru a nábřeží Edvarda Beneše, kde obslouží zastávku na mostě Míru – a v ulici Na Odpoledni pak naváží na trasu podle licence,“ informovala Margita Považanová z přerovského magistrátu. Uzavírkou nebudou nikterak dotčeny pouze spoje linky 108 a 115.

Jak budou jezdit autobusy?

Spoje linky 105 ve směru na autobusové nádraží budou ze zastávky v Palackého ulici vedeny po objízdné trase – autobus se otočí na kruhovém objezdu u mostu Míru a vynechá zastávky na mostech Míru a Legií.

Spoje 105 ve směru z Dluhonic do města budou ze zastávky u Prechezy vedeny přes ulice Polní, Velká Dlážka, Palackého – a v Palackého ulici pak naváží na běžnou trasu, nebudou tedy obslouženy zastávky na mostech Míru a Legií.

Spoje linky 106 ve směru z Kopanin přes nábř. Edvarda Beneše na autobusové nádraží budou ze zastávky u sokolovny vedeny přes ulici Palackého, kde zastaví na zastávce – vynechány budou opět mosty Míru a Legií.

Spoje linky 107 mířící z Přerova do Žeravic budou ze zastávky v Kojetínské ulici vedeny přes ulice Kojetínská, Komenského, Palackého – kde zastaví na zastávce.

Spoje linky 111 budou v obou směrech vedeny po objízdné trase, autobus nepojede přes most Míru a Legií.

Spoje linky 114 ve směru z Jižní čtvrti na Kopaniny budou ze zastávky v Palackého ulici vedeny na most Míru a nábř. Eduarda Beneše, kde obslouží zastávku na mostě Míru – a v ulici Na Odpoledni pak naváží na trasu podle licence.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker