Dětská olympiáda se blíží. V Přerově se bude střílet, hrát badminton a házená

Už příští měsíc vypukne v Olomouckém kraji desátý ročník letní Olympiády dětí a mládeže. Na programu jsou soutěže hned ve dvaceti sportovních kategoriích, které budou probíhat na území celého kraje. Akce začíná 26. června a potrvá čtyři dny. Vedle tradičních sportů, které se na olympiádě obvykle představují - jako je atletika, plavání, basketbal či volejbal - se letos poprvé bude i šermovat. V Přerově se bude střílet ze vzduchové pistole, hrát badminton a házená.

Foto: Ilustrační obrázek

Přípravy na dětskou letní olympiádu, kvůli které přijedou ve dnech 26. až 30. června do Olomouckého kraje čtyři tisíce sportovců z celé České republiky, vrcholí. Během čtyři dnů se rozdá 686 sad medailí, závodníci se utkají ve 20 sportech a 73 disciplínách, poprvé se letos bude i šermovat.

„Do Přerova zamíří střelci, hrát se zde bude i badminton, skvělý povrch žeravické haly si zase užijí mladé házenkářky. Orientační běžci si zazávodí v okolí Helfštýna. Sportovci, kteří se umístí na prvních příčkách, pak prožijí hned dva předávací ceremoniály. Na sportovišti dostanou plyšového maskota Oldu a u Olympijského domu v Pevnosti poznání pak bude každý den v podvečerních hodinách slavnostní medailový ceremoniál,“ pozval veřejnost na závodiště i do Olympijského domu náměstek hejtmana Olomouckého kraje Michal Zácha.

Sportovní střelba je naplánována na pondělí 27. června, kdy se střelci sjedou do přerovské sportovní haly. Badminton se bude v badmintonové aréně hrát ve středu 29. června a házenkáři si poměří síly v Žeravicích ve čtvrtek 30. června.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker