Další úspěšný víkend SK Žeravice

Sobotní házenkářský program byl velmi nabitý. Hala v Žeravicích se stala dějištěm turnaje OLKSH minižactva. Ráno na palubovku vyběhly týmy mladší kategorie. V této kategorii se skóre nepočítá a děti tak mají radost ze hry a vstřelených branek. Turnaje se mimo domácích účastnily celky TJ Cement Hranice A a B, a dva týmy dorazily také z Velké Bystřice. V domácím mužstvu se objevily i děti, které s házenou začaly letos a tréninkové všeobecné sportovní průpravě tak přidávají i první zkušenosti s házenou.

Hodinu po poledni začal turnaj starších minižáků. Turnaj odehrály týmy Sokol Horka nad Moravou, Velká Bystřice, Sokol II Prostějov a domácí SK Žeravice. I v této kategorii se hraje bez počítání. Samozřejmě u dětí ve věku 9 a 10 let je oproti mladším vidět vyšší nasazení a dynamika. Oba turnaje se odehrály v pohodové atmosféře. 

V pravé poledne rozehrály svůj souboj na hřišti Sokola Měnín mladší dorostenky. Děvčata měla za sebou 14denní půst od mistrovských bojů, ale nedala na sobě tento znát a potvrdily tak dobrý vstup do letošní sezóny. Konečný výsledek vyznívá jednoznačně 10:34 (7:17) pro naše barvy a tomuto odpovídalo i dění na hřišti.


Sokol Měnín : SK Žeravice 10:34 (7:17) 


Na hřiště soupeřů zajížděly i oba týmy mladšího žactva. Dívčí celek čekal dvojzápas v Olomouci s DHK Zora Olomouc. S B týmem domácích si holky bez větších problémů poradily a na hřišti dostaly prostor především méně zkušené hráčky. V druhém zápase s áčkem domácích to bylo jiné. Holkám nevyšel první poločas, kdy se hraje povinná osobka, ani v obraně a bohužel si nepomohly ani v útoku. Střelba se nezlepšila ani v druhé půli a výsledek je tak po týdnu opět lépe vyznívající pro Zoru. Trenérka Kateřina Bajerová vše zhodnotila slovy “Víme kde se máme zlepšovat. Jsem ráda, že všechny holky zjistily jaký je krásný pocit ze vstřelené branky.“ 


DHK Zora Olomouc B: SK Žeravice 6:24 (2:13)

DHK Zora Olomouc A : SK Žeravice 24:11 (12:7)


Tým kluků zajížděl do Uničova. Kluci zatím ve své skupině krajské soutěže nepoznali hořkost porážky. A není tomu tak ani po tomto víkendu. Na týmu je znát, že je spolu již delší dobu pohromadě a hráči ročníku 2008 již vloni jezdily vypomáhat a mají tak o něco snadnější přechod z miniházené, jež se hraje ve formátu 4+1, na házenou 6+1 a s hrou na celé hřiště. Ve svém dvojzápase se střetly s týmy Senice na Hané a Házená Uničov. Stejně jako před týdne v domácí hale jsou výsledky celkem jednoznačné. 


TJ Senice na Hané : SK Žeravice 8:24 (4:14)

Házená Uničov : SK Žeravice 13:35 (7:19) 


Posledním víkendovým zápasem byla repríza 1.kola českého poháru. V hale Spartaku Přerov přivítali domácí tým TJ SOGOS Holešov. Zápasy těchto soupeřů nepostrádají na dramatičnosti a vzhledem k tomu, že za celek Holešova nastupuje řadu hráčů, kteří prošli barvami Přerova je přívlastek derby na místě. Domácí celek v zápase nedovolil hostů odčinit nedávnou pohárovou prohru a dokráčel si pro dva body za výhru. V letošní sezóně je situace žeravických daleko optimističtější, než tomu bylo vloni. Ligová tabulka je ovšem vyrovnaná a každý bodový zisk je velmi cenný. 

SK Žeravice – TJ SOGOS Holešov 29:20 (16:11)


Následující víkend je velmi nabitý. Do bojů zasáhnou všechny týmy SK Žeravice. Přehled zápasů: 

Sobota 19.9.

10:00 SK Žeravice : 1. SC Bohumín, 2.liga žen 

12:00 SK Žeravice : 1. SC Bohumín, 2.liga mladších dorostenek 

14:00 SK Žeravice : SKKP handbal Brno, 2.liga starších dorostenců 

16:00 SK Žeravice : Sokol Horka nad Moravou, OLKSH starších žáků 

Utkání se hrají v hale Spartak Přerov, U Tenisu 

 10:30 Házená Uničov : SK Žeravice, OLKSH mladších žaček, Litovel 

12:00 DHK Litovel : SK Žeravice, OLKSH mladších žaček, Litovel 

11:45 SK HFP Prostějov : SK Žeravice, OLKSH mladších žáků, Kostelec na Hané 

13:00 TJ Sokol Centrum Haná B : SK Žeravice, OLKSH mladších žáků, Kostelec na Hané 

12:30 Házená Uničov : SK Žeravice, 2.liga mužů 

Neděle 20.10. 

9:00 turnaj mladšího minižactva 

13:00 turnaj staršího minižactva 

Oba turnaje se hrají na hale v Žeravicích 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker