Policisté řešili v posledních dnech podvody, rozbitá okna i alkohol za volantem

V minulých dnech se stalo několik významných událostí. Jedna žena byla obětí podvodníka, který se vydával za její kamarádku na sociální síti. Tato osoba jí poslala odkaz k investování peněz a získala od ní citlivé údaje. Dalším případem byla rozbitá výloha prodejny, kdy zmizely tři mobilní telefony a jeden tablet. Nehoda kvůli nedání přednosti se stala v Troubkách, kdy sošlo ke střetu dvou aut. V neposlední řadě zastavili policisté řidičku, která při kontrole nadýchala přes dvě promile a přišla o řidičák.

Foto: Ilustrační obrázek

Myslela si, že píše kámoška

V neděli se na přerovské policisty obrátila žena s tím, že se stala obětí podvodníka. Uvedla, že zhruba před týdnem ji neznámý pachatel, který skryl svoji identitu a vystupoval na sociální síti jako její kamarádka, poslal odkaz s možností investování finančních prostředků. Poškozená zareagovala kladně a vyplnila na odkaze potřebné údaje o svém účtu, emailu a zaslala i kopii osobního dokladu. Poté na svém účtu zaznamenala transakce, ale myslela si, že jde o převody související s investováním. Asi po týdnu zjistila, že se nemůže přihlásit na sociální sítě a email. Zkontaktovala svoji banku a zjistila, že přišla o necelých 110 000 korun, které měla na účtu a navíc neznámý pachatel sjednal jejím jménem úvěr a odčerpal dalších 730 000 korun. Policisté oznámení přijali a zahájili jsme úkony trestního řízení pro tři trestné činy.

Rozbitá výloha nevěštila nic dobrého

Od pátku prověřují hraničtí policisté případ, který se stal na ulici Svatoplukova. Ve večerních hodinách neznámý pachatel rozbil výlohu prodejny o rozměru 150 x 250 cm a vzniklým otvorem odcizil tři mobilní telefony a jeden tablet. "Celková škoda, kterou pachatel napáchal, byla vyčíslena jak na poškození, tak i na odcizení na necelých 21 200 korun. Případ prověřujeme pro trestné činy krádež a poškození cizí věci," informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Nedal přednost a srážka byla nevyhnutelná

V sobotu dopoledne vyjížděli dopravní policisté k nehodě dvou osobních vozidel do obce Troubky. Řidič Octavie jel ve směru od obce Vlkoš a na křižovatce s ulicí K Zavadilce nedal přednost Fabii, která jelo po hlavní silnici od Tovačova směrem na Přerov. Došlo ke střetu mezi oběma vozidly a zranění spolucestující z fábie, kterou převezla sanitka do přerovské nemocnice. Řidič octávky uvedl, že vozidlo přehlédl z důvodu oslnění sluncem. Požití alkoholu bylo vyloučeno provedenou dechovou zkouškou. Hmotná škoda byla předběžně stanovena na 300 000 korun a nehoda je nadále v šetření. 


S dvojkou za volantem

Včera po třetí hodině ranní zastavili policisté z oddělení hlídkové služby na ulici U Tenisu v Přerově Fabii, kterou řídila padesátnice. Žena se podrobila třem dechovým zkouškám, které vykázaly vysoké hodnoty. Podezřelá se nebála sednout za volant a řídit po předchozím požívání alkoholu. "S naměřenými hodnotami 2,47; 2,17 a 2,06 promile souhlasila a odběr krve v nemocnici odmítla. Na místě jí byl odebrán řidičský průkaz a nyní je podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky," dodala Zajícová.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker