Varování: Podvodníci stále častěji hledají oběti na internetových prodejních portálech

Online podvody jsou stále častější, v posledních dnech se staly obětí podvodu hned dva poškození, kteří celkově přišli o více než třistatisíc korun. Podvodníci využívají falešných odkazů na dopravce a zneužívají platební a údaje k účtu.

Foto: Ilustrační obrázek

První poškozená se obrátila na hranické policisty poslední zářijový den. Sdělila, že na internetovém prodejním portále nabízela k prodeji mimo jiné mimi vak a dětské stupátko na kočárek. Ozvaly se jí dvě zájemkyně, se kterými se dohodla na způsobu prodeje. Jedna z nich jí odeslala podvržený odkaz na Balíkovnu a druhá na přepravní společnost GLS. Poškozená na obou odkazech, které jí byly zaslány, vyplnila všechny potřebné údaje k platební kartě. Vzápětí ale zjistila, že přišla o veškeré finance v hodnotě 200 000 korun.

Druhým poškozeným je muž, který se dostavil na přerovské obvodní oddělení o den později. I on přišel o desítky tisíc korun. Na platformě Bazoš nabídl k prodeji dětské kolo za 200 Kč. Zkontaktovala ho zájemkyně vystupující pod jménem Anna a nabídla mu, že zařídí dopravu a peníze pošle na účet, s čímž poškozený souhlasil. Odeslal své číslo účtu a následně mu přišel odkaz na rádoby přepravní společnost, kde si poškozený měl vyzvednout své peníze. Proklikal se až k přihlášení ke svému účtu a zadal zde přihlašovací údaje. Při dokončování pokynů se mu ale něco nezdálo a ze stránek odešel. Bohužel již ale bylo pozdě, protože po kontaktování banky zjistil, že mu odešly neschválené platby v předběžné výši 140 000 korun. 

"Oba případy prověřujeme pro trestné činy podvod a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku," informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker