Policisté měli v posledních dnech napilno

Co řešili v uplynulých dnech policisté v našem regionu? Podvodníka s peletami, auto ze kterého přes noc zmizely kola, autorádio i lednička, řidiče pod vlivem drog i alkoholu se zákazem řízení a staršího řidiče, kterého přemohl mikrospánek.

Nemilé překvapení čekalo na majitele Golfa, který večer auto odstavil kvůli poruše. Foto zdroj: PČR

Podvodník nasliboval pelety

Koncem července zaregistrovala poškozená žena na prodejním portále inzerát, který nabízel k prodeji palivové pelety. Na sociální síti se zkontaktovala s osobou, která vystupovala jako žena a zaslala jí prostřednictvím emailu fakturu pod hlavičkou firmy na částku 25 658 korun a bylo požadováno zaplacení 50 % zálohy. Poškozená zálohu ve výši 13 000 korun odeslala na daný účet s tím, že začátkem srpna bude zboží odesláno. V termínu doručení se prodejci opět ozvali a neznámá osoba uvedla, že pelety byly odeslány. Na základě toho se domáhala odeslání zbytku doplatku. To ale poškozená odmítla a udělala dobře. Žádný balík s peletami v daném termínu totiž nepřišel a prodejce s ní přestal komunikovat. "Okradená žena z Přerovska přišla na služebnu a případ oznámila. Evidujeme a šetříme ho pro trestný čin podvod," informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová. 

Bez opravy se auto z místa nehnulo

Přes víkend nechal majitel vozidlo VW Golf odstavené v zahrádkářské kolonii na ulici Gen. Štěfánika v Přerově a jeho následné nepřítomnosti pak využil neznámý pachatel. Z vozidla demontoval všechna 4 kola, která ukradl a podložil ho cihlami. Zloděj vnikl i do vnitřních prostor golfu a tak poškozený přišel navíc ještě o autorádio, dva reproduktory a ledničku. "Okradenému muži tím způsobil škodu předběžně za 16 100 korun. Po zadokumentování případu jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu krádež," informovala Miluše Zajícová.

Zákaz nerespektuje, hned mu bylo sděleno

Včera krátce před půlnocí zastavila v Přerově hlídka policistů z oddělení hlídkové služby 37letého řidiče vozidla VW Golf, aby ho zkontrolovala. Byly u něho provedeny dechové zkoušky a orientační test na návykové látky, obojí s pozitivními výsledky. Alkohol 0,13 a 0,14 promile a test vykázal přítomnost metamfetaminu a THC a jejich užití kontrolovaný nezapíral. Na výzvu policistů se odmítl podrobit odběru bio materiálu v nemocnici. Za volantem ale neměl co dělat, protože má rozhodnutím olomouckého magistrátu zákaz řízení všech motorových vozidel a to až to února příštího roku. Dnešního rána mu bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání s tříletou trestní sazbou odnětí svobody. Zpráva o výsledku šetření bude v co nejkratším termínu předána na přerovské státní zastupitelství.

Staršího řidiče přemohl mikrospánek

V neděli krátce po poledni se stala havárie v katastru obce Hustopeče nad Bečvou. 65letý řidič jel ve vozidle Škoda Fabia ve směru od obce Vysoká. Při jízdě ho přemohl mikrospánek a v zatáčce před vodojemem vyjel s vozidlem vlevo mimo komunikaci, kde narazil do stromu. S lehkým zraněním byl řidič převezen do nemocnice. Dechová zkouška vyloučila, že by před jízdou popíjel alkohol. Hmotná škoda byla předběžně stanovena na 70 000 korun. Šetření nehody bylo z naší strany ukončeno uložením blokové okuty v příkazním řízení. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker