Pod vlivem a bez dokladů. Opilí řidiči brázdili o víkendu silnice v okrese

Hned několik dopravních nehod mají na svědomí nezodpovědní řidiči, kteří se před jízdou notně posilnili alkoholem. První případ se stal v sobotu v Lipníku, kdy řidič nezvládl jízdu a vjel na chodník. V dechu mu policisté naměřili 1,63 promile. Další hříšník v Přerově dokonce nadýchal 3,51 promile a poslední účastník provozu byl cyklista, který v Drahotuších neovládl kolo a nadýchal 2,18 promile.

Řidič v Lipníku se před jízdou rozhodl popít a špatně to dopadlo.

K první nehodě vyjížděla hlídka dopravních policistů v sobotu ve večerních hodinách do Lipníka nad Bečvou na ulici Novosady, kde 33letý řidič nezvládl řízení dodávkového vozidla. Na místě se zjistilo, že vliv na jeho jízdu mělo předchozí požívání alkoholických nápojů. Řidič na uvedené ulici vyjel mimo komunikaci, najel na chodník, kde přední částí narazil do sloupu veřejného osvětlení, který se následně poroučel k zemi. Auto dál pokračovalo a zastavilo se o zděné oplocení domu. Při nehodě se řidič zranil a byl převezen do nemocnice na ošetření. Ještě před odjezdem si ale dýchl a hodnoty se zastavily na 1,64 a 1,63 promile alkoholu v dechu. S odběrem bio materiálu v nemocnici ale nesouhlasil a odmítl ho. "Řidičský průkaz ani osvědčení o registraci vozidla neměl v době havárie u sebe, proto mu tyto doklady nebyly zadrženy. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 160 000 korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky," informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová. 

Vyjíždění z kolmého parkovacího stání se v neděli před pátou hodinou ranní nezdařilo 38letému řidiči vozidla Škoda Fabia, které bylo zaparkované na ulici Dr. M. Horákové v Přerově – Předmostí. Při manévru předním nárazníkem svého vozidla narazil do zadní části zaparkovaného vozidla Hyundai. Hlídka u řidiče provedla dechové zkoušky s pozitivními výsledky. První hodnota se zastavila na 3,40 promile a druhá se ještě zvedla na hodnotu 3,51 promile alkoholu v dechu. "Výzvu na odběr biologického materiálu v nemocnici odmítl. Kontrolou se zjistilo, že podezřelý není vlastníkem žádného řidičského oprávnění. Hmotná škoda byla vyčíslena na 10 000 korun. I tento řidič je podezřelý ze stejného trestného činu, jako je uvedeno v předchozím případě," doplnila  Miluše Zajícová. 

I na kole je alkohol nebezpečný

Po pádu na kole skončil se zraněním hlavy v sobotu navečer v hranické nemocnici 49letý cyklista. K újmě na zdraví přišel tak, že pod vlivem alkoholu nasedl na kolo a na ulici Zahradní v Drahotuších jízdu nezvládl a spadl na silnici. V nemocnici byly u podezřelého provedeny dechové zkoušky, které vykázaly hodnoty 2,04 a 2,18 promile. "Cyklista s naměřenými hodnotami souhlasil a popřel, že by se na jeho havárii podílel ještě někdo další. Hmotná škoda byla vyčíslena na 1 000 korun. Událost evidujeme a šetříme jako přestupek," uzavřela Zajícová.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker