V pátek musela policie řešit dopadení zloděje i dva neviditelné cyklisty

Dopadení zloděje díky všímavému svědkovi i střet dvou cyklistů museli řešit přerovští policisté minulý pátek. Celková škoda na obou případech přesáhla padesát tisíc korun.

Foto: Ilustrační obrázek

Svědek pomohl k dopadení zloděje

V pátek krátce po čtvrté hodině ranní jsme přijali na linku 158 oznámení o možné krádeži na stavbě v Přerově na ulici Seifertova. Hlídka byla ihned vyslána na místo a dotyčnou osobu, o které se zmiňoval svědek, vypátrala. Jednalo se 27letého muže, který vnikl na pozemek stavby panelového domu obehnaný dvoumetrovým plotem a pokračoval dál na staveniště. Ve 3. patře odcizil čtyři stavební kufříky se stavebním nářadím a stavební akumulátorové rádio v celkové hodnotě 41 000 korun. Rozestavěnou budovu s lupem opustil, část odcizených věcí nechal položené u plotu a se zbylým nářadím odešel. Nedostal se ale daleko, protože na ulici Seifertova ho zastavila a zkontrolovala hlídka, která u něho našla věci, které se nedlouho předtím nacházely na stavbě a rozhodně mu nepatřily. Okradený řemeslník tak díky pozornosti svědka, který zalarmoval policisty a zásahu hlídky o své pracovní nářadí nepřišel. Muž, který byl bezprostředně po činu dopaden, je podezřelý z trestného činu krádež s tříletou trestní sazbou odnětí svobody a to z toho důvodu, protože byl začátkem letošního roku za stejnou trestnou činnost již odsouzen.

Dva neviditelní cyklisté se srazili

V pátek pár minut po jedenácté hodině večerní se stala dopravní nehoda na cyklostezce v katastru obce Želatovice. Mladý 19letý cyklista jel na neosvětleném kole z kopce ve směru na Želatovice a najel ke středu cyklostezky. V opačném směru jel na jízdním, taktéž neosvětleném elektrokole 66letý muž a následoval střet. Mladík se přivolanou záchrannou službou nenechal ošetřit a senior skončil se zraněními v péči zdravotníků, kteří ho převezli do přerovské nemocnice. Dechová zkouška potvrdila, že starší z cyklistů jel pod vlivem alkoholu, kdy nadýchal 1,92 promile a při opakované zkoušce 1,87 promile. Hmotná škoda je předběžně stanovena na 15 000 korun. Míra zavinění obou účastníků je předmětem dalšího šetření.   



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker