V Kojetíně a Horní Moštěnici řešili policisté obchodování s drogami

Ve středu byl na kojetínském vlakovém nádraží zadržen 51letý muž, který byl podezřelý z výroby a distribuce návykových látek a skončil na policejní služebně. Stejně dopadla i 23letá dívka podezřelá z prodeje pervitinu, která byla zadržena ve stejný den v obci Horní Moštěnice.

Foto: Ilustrační obrázek

Staršího muže po převezení na služebnu čekaly procesní úkony, kdy po jejich provedení skončil v policejní cele. Následující den si vyslechl obvinění ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a bylo zahájeno jeho trestní stíhání. Obviněný minimálně od října roku 2020 do svého zadržení v Přerově a Kojetíně vyráběl na speciálně upraveném zařízení za pomoci chemikálií pervitin. Takto vyrobený pervitin užíval sám a taky ho prodával nebo zdarma poskytoval dalším uživatelům, kterých bylo minimálně osm. Jednalo se o různé množství a také ceny byly rozdílné. Již v minulosti si starší muž za stejné protiprávní jednání poseděl nějaký ten měsíc ve vězení. Jakmile to okolnosti dovolili, byl obviněný ze zadržení popuštěn a jeho trestní stíhání je vedeno na svobodě.

Také zadržení mladé ženy proběhlo bez problémů a pod dohledem policistů byla podezřelá převezena na oddělení. Distribucí pervitinu v Přerově a jeho okolí se věnovala od letních měsíců roku 2021 do svého zadržení. Mezi její odběratele patřilo minimálně 5 uživatelů, kteří od ní dostali psychotropní látku zadarmo nebo si za ni museli zaplatit. Jednomu ze svých odběratelů postupně prodala pervitin v různém množství za celkovou částku 12 000 korun. I ona přečkala noc v policejní cele a následující den jí bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření ze stejného trestného činu, jako jejímu předchůdci. Jí, ale na rozdíl od prvního distributora, který může být potrestán odnětím svobody od 2 do 10 let, hrozí trest odnětí svobody od 1 roku do 5 let. Po provedených procesních úkonech byla také propuštěna na svobodu.

Jaké tresty je stihnou, o tom rozhodne soud.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker