Miroslav Komínek: První pomoc

Pohádky jsou často zdrojem neocenitelných návodů a rad. Třeba jak se dostat do zavřeného stavení. Například anorektické lesní žínky s vizáží vyžilých barových tanečnic zahrály na strunu dětské naivity a do sedničky se dostaly po příslibu, že jim ke zvýšení tělesné teploty stačí ohřát dva prstíky. A to za to ani nic recipročně nenabízely. To lstivá šelma ryšavá přišla alespoň se směnným obchodem a výměnou za pochutinu z luštěniny navrhla poskytnout pořádný ocasní road trip. Tyto osvědčené metody však platí obvykle tehdy, pokud ten, co je uvnitř, může, ale nechce. Vzhledem k tomu, že strážníci řešili případ, kdy osoba uvnitř chtěla, ale nemohla, museli sáhnout po příteli na telefonu.

Foto: Ilustrační obrázek

Hned po začátku totiž ranní směny vyjížděly k prvnímu vážnějšímu oznámení, kdy je požádala o pomoc ošetřovatelka, která přišla po kuropění za svou klientkou. Leč nastal problém. Účinnému použití jejího klíče vzdorovitě bránil klíč umístěný z vnitřní strany dveří. Navíc se z útrob ozývalo tiché volání o pomoc. Strážníci byli na místě rychleji, než by zlatý paroháč vůbec dožvýkal. Pohledem a poslechem si potvrdili, že z přízemního bytu skutečně někdo volá o pomoc. Jednou z možností bylo použít ke vstupu hrubou sílu, avšak po vyhodnocení situace se hlídka rozhodla pro méně destruktivní způsob.

S ženou, která měla na tiketu života vyškrtaných již devět křížků, udržovali alespoň audio kontakt a rychle se spojili s vyšší mocí. Konkrétně s hasiči. Staré moudro praví, že když to nejde dveřmi, půjde to oknem. A šlo. Jakmile už byli hasiči uvnitř, stačil jednoduchý pohyb prsty (klíčem, nikoliv jediovským použitím Síly) a bylo otevřeno. V bytě pak hlídka podle očekávání nalezla ležet letitou ženu se zraněním na hlavě. Následovala první pomoc a přivolání sanitky, která podchlazenou dámu odvezla do nemocnice. Na závěr zbývalo už jen zamknout byt a předat klíče příbuzným.

Ukázalo se, že nemusí jít zrovna o pohádku, aby byl nakonec konec v rámci možností šťastný.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker