Zadržený muž řádil v zahrádkářské kolonii. Přejedl se, opil a potom znečistil celou chatu

V pondělí krátce po poledni vyráželi policisté na základě oznámení do zahrádkářské kolonie zvané „Staré rybníky“, kde měl někdo během víkendu vniknout do obytných chat. Při kontrole a ohledání násilně otevřených objektů policisté narazili na pachatele, který byl ve značně podroušeném stavu. Muže zadrželi a převezli na služebnu, kde skončil v policejní cele.

Foto: Ilustrační obrázek

Šetřením na místě samém se zjistilo, že do jednoho obydlí vnikl po rozbití okna. Ruku prostrčil dovnitř a okno otevřel. Pak se bez problémů dostal dovnitř. V kuchyni našel dva oplatky, které spořádal a na kamnech si uvařil čaj. Vypil i deci bílého vína, kterou v chatě našel. Pak přešel na jinou zahradu, přelezl plot a dostal se na střechu přístřešku, kde prošlápl krytinu. Do chaty samotné a přístřešku na této zahradě ale nevnikl. Nejvíc škody, hlavně na poškození, způsobil v chatě seniorky, do které se dostal stejným způsobem jako v prvním případě. Snědl a vypil téměř všechno, na co narazil. V útrobách jeho těla zmizelo několik konzerv zeleniny, fazolí, čočky a paštik. Některé pojedl jen z části a některé zkonzumoval až do dna. Ani nalezenému alkoholu, konkrétně dvěma litrům slivovice, třem lahvím Martini a láhvi Prosecca se zrovna nevyhýbal, některé láhve vyprázdnil úplně a jiné nechal nedopité. Proces, který následoval, byl neodvratný. Jeho tělo spořádané jídlo a pití nedokázalo zpracovat a muselo ven horem i spodem. Bohužel ne ale v místnosti, která je k tomu určená. Podezřelý tak majitelce zničil několik koberců v přízemí i podkroví, deku, polštáře a matraci. Při svém řádění navíc ulomil ještě roh dřevěného stolu a od solárních panelů odpojil a dal do tašky dvě autobaterie. Starší ženě tak způsobil škodu na poškození ve výši 14 700 korun a na zkonzumovaných potravinách 2 020 korun. Celková škoda, kterou napáchal ve všech třech případech, byla předběžně vyčíslena na necelých 19 000 korun.

"Co se týká podezřelého muže, nejednalo se o jeho první přešlap, protože v minulosti už měl se zákonem problémy a byl za obdobné protiprávní jednání odsouzen dokonce i k několikaměsíčnímu trestu odnětí svobody. Dechovou zkouškou mu bylo naměřeno 3, 47 promile alkoholu. Včerejšího dne s ním byly provedeny další procesní úkony a po jejich provedení byl propuštěn na svobodu. Je podezřelý ze třech trestných činů a to krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci s tříletou trestní sazbou odnětí svobody," informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker