Chodce v tmavém oblečení a bez reflexních prvků řidička srazila

Ve fakultní nemocnici skončil včera večer 67letý muž, který šel pěšky po pravé straně směrem od Všechovic na obec Kelč. Ve stejném směru jela řidička ve vozidle Fiat a chodce, který byl dle jejich slov téměř neviditelný, přehlédla. Pravou přední částí vozidla do muže narazila a ten po střetu skončil zraněný v příkopu. Na místě ho ošetřila osádka sanitního vozu a převezla do Olomouce.

Foto: Ilustrační obrázek

Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 100 000 korun. Požití alkoholu u řidičky bylo vyloučeno provedenou dechovou zkouškou a u chodce byl z důvodu neschopnosti provedení dechové zkoušky nařízen odběr krve v nemocnici. Kdo bude označen za viníka nehody, je nyní předmětem dalšího šetření.

Připomenutí a upozornění pro chodce

Zákonem je dané, že chodec, který se pohybuje za snížené viditelnosti mimo obec při okraji vozovky, která není souvisle osvětlena veřejným osvětlením, musí mít na sobě prvky z reflexního materiálu umístěné tak, aby byly viditelné pro ostatní účastníky v silničním provozu. Chodec je jako účastník v silničním provozu velmi zranitelný a měl by dbát na svoji bezpečnost. K vyšší viditelnosti za tmy přispívá i světlé pestré oblečení. Za nedodržení této zákonné povinnosti hrozí „neviditelnému“ chodci až dvoutisícová pokuta, která je ovšem zanedbatelná proti tomu, když už dojde k vážnému úrazu díky vlastní lhostejnosti a pocitu nezranitelnosti.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker