Přerov je na zimní mrazy připraven: chodníky preventivně ošetří roztokem soli a vody

Nedávná varování silničářů a meteorologů se potvrdila. Sníh padal z nebe hojně po celém kraji, ale jen ve vyšší polohách se udržel. Jinde pokračuje zima na blátě. Změny se očekávají v příštích dnech. Kromě silnic bude město Přerov zajišťovat také bezpečný stav chodníků ve městě. Technické služby města Přerova jsou na teploty pod bodem mrazu připraveny.

Vánoce na sněhu, bílá zima, to už je v našem regionu známo spíše z vyprávění. Globální oteplování není jen mýtus. Přesto na sebe zima občas upozorní, že její vláda trvá nejen podle kalendáře. Foto: Vladimír Vojanec, Turistika.cz

V následujících dnech jsou očekávány teploty pod bodem mrazu – a na tuto skutečnost už teď zareagovaly Technické služby města Přerov (TSMP).

„Vlivem deště a sněhových přeháněk jsou chodníky a cesty vlhké, proto od dnešního dne provádíme preventivní ošetření povrchu proti uklouznutí. Postupně budou ošetřeny převážně chodníky, přechody pro chodce, autobusové zastávky, mosty, schodiště a některé komunikace,“ řekl jednatel technických služeb a radní města Přerova Bohumír Střelec (ANO). Ošetření bude provedeno převážně tzv. "solankou" – tedy  roztokem soli a vody.  V některých případech budou komunikace ošetřeny směsí posypové soli s kamennou drtí.

„I přes toto ošetření upozorňujeme občany, aby dbali opatrnosti hlavně v ranních a večerních hodinách, kdy se teploty mají pohybovat až pod mínus 5 °C,“ zdůraznil jednatel Střelec.  




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker