Dnes podepíšou v Olomouci koaliční smlouvu

Dnes, v pondělí 26. října 2020, bude podepsána Koaliční smlouva vedení Olomouckého kraje pro léta 2020 – 2024. K podpisu dojde ve 14.30 hodin před budovou Krajského úřadu Olomouckého kraje (Jeremenkova 40a, Olomouc). Bezprostředně poté budou signatáři smlouvy připraveni odpovědět na dotazy novinářů.

Jednou z hlavních priorit Olomouckého kraje má být zemědělství a transparentnost Olomouckého kraje. Zdroj foto: Pixabay

PIRÁTI a STAROSTOVÉ, SPOJENCI – Koalice pro Olomoucký kraj a ODS se dohodli na rozdělení gescí v nové radě Olomouckého kraje. Partaje si už rozdělily kompetence. Podle expertů bude krajská vláda bez ANO a SPD velmi složitá, protože v podstatě zahrnuje sedm stran. Nová koalice však nešetří optimismem. Olomoucký kraj chtějí měnit také PIRÁTI a STAROSTOVÉ.

ANO 2011, které vyhrálo nedávné krajské volby skončilo v opozici. V opozičních řadách bude sedět také 5 zastupitelů SPD. Poprvé od roku 2000 se do zastupitelstva nedostal ani jeden kandidát ČSSD. Ta utrpěla ve volbách velkou porážku podobnou jako KSČM a ani jedna z těchto stran nebude mít v novém zastupitelstvu mandát. 

Nejvlivnějším zástupcem za přerovský region bude v nové krajské vládě náměstek primátora města Přerova Michal Zácha (ODS). Na kraji bude mít na starosti náročnou oblasti dopravy, volný čas a sport. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker