Na horách zmizely některé cesty, varuje Správa CHKO Jeseníky

Jestli se chystáte poznávat krásy podzimních Jeseníků, dobře si před túrou promyslete, kudy vyrazit. Některé lesní a turistické cesty jsou na horách po nedávných vydatných deštích značně poškozené a někde pěšiny zmizely úplně. Nebezpečná může být například trasa na Králický Sněžník.

Lesní cesty jsou po nedávných vydatných deštích značně poškozené. Foto: chko

„Lesní cesta na červeně značené trase na úbočí Malého Sněžníku v NPR Králický Sněžník je po nedávných povodních značně poškozena. Bezpečnost je na prvním místě, proto doporučujeme tuto trasu aktuálně nepoužívat,“ uvedla Správa CHKO Jeseníky. 

Ve zmiňovaném úseku došlo k sesuvu svahu, který s sebou vzal i zmíněnou cestu. Kousek jí na místě sice zůstal, svah ale není zajištěný proti dalšímu pohybu a může se znovu sesunout i se zbytkem pěšiny.

Poškozená je i trasa kolem Bílé Opavy

Podobná je situace také na některých místech vodopádů Bílé Opavy. Tam si s sebou velká voda vzala několik lávek, žebříků a dalších zabezpečovacích prvků.

„V důsledku přírodního živlu došlo k poškození a podemletí lávek na žlutě značené turistické trase. Bezpečně průchodná je pouze trasa po modré značce,“ dodala Správa CHKO Jeseníky.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Auto _ Kubíček
INZERCE
Kickbox K1