Charita Přerov přijímá v budově U Bečvy 1 materiální pomoc pro lidi zasažené povodněmi

Balená voda, trvanlivé potraviny, hygienické potřeby a úklidové prostředky – to jsou nejpotřebnější věci, které mohou Přerované od úterý 17. září až do odvolání nosit do Střediska materiální pomoci DarujBer na adresu U Bečvy 1. Otevřeno je každý všední den od 8 do 15 hodin, ale ve dnech 18. až 20. září - tedy středa, čtvrtek a pátek tento týden - bude středisko fungovat až do 17 hodin.

Ve sbírce, kterou Charita Přerov pořádá, jsou v tento okamžik žádané zejména balená voda a trvanlivé potraviny a další. Foto: Ilustrační obrázek

Sbírku pro lidi, které zasáhla ničivá povodeň, pořádá Charita Přerov. „Samotný Přerov byl naštěstí před rozsáhlými škodami ochráněn, proto věřím, že Přerované ukážou velkou míru solidarity a Charita naplní sklad potřebnými věcmi. Momentálně řešíme, jak může naše město obcím a lidem, kteří byli povodněmi zasaženi nejvíce, co nejefektivněji pomoci,“ říká primátor Petr Vrána.

Ve sbírce, kterou Charita Přerov pořádá, jsou v tento okamžik žádané zejména balená voda a trvanlivé potraviny (paštiky, masové konzervy, instantní pokrmy, přesnídávky, piškoty, krekry, rýžové chlebíčky, cereálie, trvanlivé sladkosti, marmelády, čaje, káva, cukr, trvanlivé mléko…), hygienické potřeby (šampony, mýdla, sprchové gely, dámská hygiena, toaletní papír, pleny, vlhčené ubrousky…) a úklidové prostředky (gumové rukavice, pytle na odpad, saponáty, dezinfekční prostředky, hadry, mopy, smetáky, kýble, smetáčky s lopatkou, lopaty, hrábě, kolečka).

„Darované věci, které se nashromáždí v charitním středisku použijeme prioritně na pomoc postiženým rodinám na Přerovsku a Kojetínsku. Z důvodu opravy v ulici Kozlovská je nutné pro vjezd do střediska materiální pomoci využít zadní vjezd do areálu přes parkoviště u obchodu Jankusport,“ informuje Alena Pizúrová, ředitelka Charity Přerov. Případné přebytky zásob budou koordinovaně a dle požadavků obcí a hasičů přesunovány do míst, kde jsou potřeba. 



INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Auto _ Kubíček
INZERCE
Kickbox K1