Technické služby zítra přistaví v zatopených oblastech velkoobjemové kontejnery

Celkem 16 velkoobjemových kontejnerů na odpad bude od středy 18. září umístěno ve třech zatopených lokalitách v Přerově – 5 bude stát v zahrádkářské kolonii u Žebračky, 10 kontejnerů budou moci využít zahrádkáři pod nemocnicí a v Kozlovicích, jeden bude k dispozici u garáží u Prechezy.

Foto zdroj: prerov.eu

„Vyváženy budou podle potřeby. Upozorňujeme, že v kontejnerech nesmí být uložený nebezpečný odpad, ani elektroodpad,“ uvedl ředitel Technických služeb města Přerova Tomáš Lolek. Přesné umístění kontejnerů najdou zájemci v přiložených mapkách. V případě, že není v seznamu zahrnuta lokalita zasažená povodní, kde občané potřebují vyklízet věci poničené velkou vodou – například ze sklepů – je možné se individuálně domluvit na e-mailu odpady@tsmpr.cz nebo na čísle 581 291 122. 

Občané, kteří potřebují odčerpávat vodu ze sklepů či zahrad, se mohou obracet přímo na profesionální hasiče na linky 112 a 150.

Při vyklízení zatopených prostor by měli lidé dbát hygienických zásad – nekonzumovat zaplavené potraviny a zemědělské plodiny, ovoce na stromech a keřích, které nebyly zatopeny, je možno jíst po důkladném umytí pitnou vodou, při práci v zaplavených prostorách používat ochranné pomůcky, k dezinfekci povrchů používat přípravky na bázi chlóru.

Postup při sanaci studní postižených povodněmi naleznete zde:

Záplavy a hygiena - na co dát pozor, jak sanovat zaplavené studny - SZÚ | Oficiální web Státního zdravotního ústavu v Praze (szu.cz)



INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Auto _ Kubíček
INZERCE
Kickbox K1