Street art, kelímky, dětské hřiště, zelená zastávka? Deset návrhů čeká na body od hlasujících

Deset projektů, které se v letošním roce v rámci participativního rozpočtu utkají o přízeň hlasujících, je odtajněno. Na včerejším veřejném projednání měli možnost navrhovatelé představit své nápady a získat tak pozornost Přerovanů, kteří mohou až do 4. října hlasovat v anketě a podpořit své favority. Rozhodnou tak o tom, která z myšlenek dojde naplnění. Do participativního rozpočtu jde částka 1 milion 500 tisíc korun a maximální částka pro jeden projekt je půl milionu.

Mezi návrhy je také možnost vybudování plovacího mola na přerovské laguně. Foto zdroj: www.munipolis.cz

V příštím roce mohou být tedy realizovány tři větší projekty, nebo více menších „Věřím, že se Přerované do hlasování zapojí. Letošní ročník kampaně „Chci v Přerově“ nabízí mnoho zajímavých nápadů, které mohou naše město obohatit. Já osobně budu samozřejmě také pro své favority hlasovat,“ okomentoval včerejší prezentaci primátor Petr Vrána.

A jaké projekty se dostaly do finále?

Oplocení dětského hřiště v ulici Pod Hvězdárnou za 200 tisíc korun, Přerovský kelímek za 200 tisíc korun, Molo na laguně v hodnotě 200 tisíc korun, Nová překážka pro skatepark za 490 tisíc korun, Hrací prvky na dětské hřiště v ulici Petřivalského v hodnotě 500 tisíc korun, Zelená zastávka Jižní čtvrť za 500 tisíc korun, Zelená zastávka U Tenisu také za 500 tisíc korun, Street art v Přerově – graffiti přerovských osobností za částku 200 tisíc korun, Klidová zóna Popovice za 500 tisíc korun a projekt Jezdit bez drkotání v hodnotě 300 tisíc korun.

Zájemci mohou hlasovat na webu chcivprerove.eu nebo přes odkaz na stránkách města prerov.eu, a to do 4. října 2024. „Každý hlasující má možnost udělit šest kladných a tři záporné hlasy. Plusové body přidělí projektům, které jsou mu sympatické, jsou podle jeho názoru užitečné, nebo se díky jejich realizaci ve městě něco zlepší. Body mohou být rozděleny libovolně mezi více projektů, ovšem jednomu je možné přidělit maximálně 3 hlasy. Naopak minusové body dá návrhům, které mu přijdou nezajímavé, zbytečné, bez pozitivního efektu,“ vysvětlil koordinátor participace František Zlámal. V případě shody počtu bodů bude o realizaci rozhodovat rada města.

Všechny projekty s popisem a možností hlasování zde



INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Auto _ Kubíček
INZERCE
Kickbox K1