Fit stezka u Laguny je už téměř hotová. Sportovci si ji mohou vyzkoušet už o víkendu

Devět venkovních cvičebních prvků umístěných na šesti různých stanovištích nabídne nová Fit stezka, která se právě dokončuje u Laguny. Projekt, který získal druhé místo v hlasování občanů v rámci participativního rozpočtu, přišel městskou kasu na půl milionu korun.

První zájemci budou moci cvičební prvky vyzkoušet už v průběhu víkendu, například při cestě na rytířský festival Ve jménu krále. Foto zdroj: prerov.eu

„Fit stezka začíná v Bezručově ulici v těsné blízkosti vchodu do městského parku Michalov u bistra U Králíčka, pokračuje k cyklotrialové trati, kolem Laguny a zpět. Sportovci si zde budou moci zacvičit na hrazdě, vysokých i nízkých bradlech, šikmé lavici, kladině, balanční lávce, skákacím žebříku a s TRX systémem. Vyzkoušet mohou také výstupy s lanem, prvky na výskoky či šplhací žebřík,“ vyjmenoval náměstek primátora Miloslav Dohnal.

V pátek 6. září, se budou na jednotlivých stanovištích instalovat informační tabule, na nichž sportovci najdou pokyny ke cvičení, grafické znázornění jednotlivých cviků, ale také QR kódy s možností zhlédnout instruktážní videa, která jim doporučí, jak správně a efektivně cvičit. První zájemci budou moci cvičební prvky vyzkoušet už v průběhu víkendu, například při cestě na rytířský festival Ve jménu krále. „Trasa Fit stezky musela být oproti původnímu návrhu změněna tak, aby byla stanoviště rozmístěna na pozemcích města. Jednotlivé prvky jsou vyrobeny v kombinaci dřeva a kovu. Kov je ošetřen galvanickým zinkováním a práškovým lakováním, dřevo speciálními nátěry,“ doplnil Petr Školoud z přerovského magistrátu.




INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Auto _ Kubíček
INZERCE
Kickbox K1