Noc vědců v září znovu zavítá do Přerova. Nováčkem je stanoviště v Předmostí

Po loňské premiéře a velkém zájmu návštěvníků se v pátek 27. září 2024 přerovská Vysoká škola logistiky a Inovační hub znovu připojí k celorepublikové populární akci pro všechny generace Noc vědců. Nově budou mít zájemci možnost navštívit také společnost Olympus Medical v Předmostí a prohlédnout si její provoz. Všechny instituce připravují pro návštěvníky od nejmenších po seniory bohatý doprovodný program. Akce je přístupná zcela zdarma.

Chytré zábavě se meze nekladou, a tak není divu, že získává na popularitě, baví totiž ty nejmenší i dospělé.

Populární akce pro všechny generace, plná vědy, poznání a zábavy, ze které si návštěvníci odnesou nové znalosti nebo dokonce malý dárek, proběhne v Přerově druhým rokem. Jejím letošním zastřešujícím tématem je Proměna.

Vysoká škola logistiky (VŠLG, Palackého 25), která byla iniciátorem loňského prvního ročníku Noci vědců v Přerově, na letošek připravuje prezentaci proměny logistiky v oblasti skladování či dopravy i s možností si zazávodit. Připomene také 50 let od vzniku čárového kódu, který se dnes proměnil do oblasti automatické identifikace a bez kterého by se moderní logistika neobešla. Na své si na VŠLG přijdou návštěvníci od nejmenších dětí pro seniory.

Na loňské premiérové Noci vědců v Přerově se prezentoval také IN-HUB (Bratrská 2) sídlící na Masarykově náměstí a zaznamenal nebývalý zájem návštěvníků. Pro letošek připravil IN-HUB například přednášku o proměně přerovského Blažkova domu na moderní Inovační hub, praktické workshopy 3D tisku, proměny ve start-upech a jejich vliv na podnikatelské prostředí či komentované prohlídky svých prostor. Chybět nebude program pro děti.

Nováčkem, který zpřístupní své prostory během Noci vědců 2024, je společnost OLYMPUS Medical Products Czech (Teličkova 457/29) sídlící v Předmostí. Návštěvníci nejen z této části města tak budou mít jedinečnou možnost prohlédnout si tamní výrobu a servis špičkových lékařských produktů, být přítomni ukázce využití přístrojů během operací uvnitř těla pacienta a zjistit, jak zblízka vypadá endoskop a jak vlastně funguje. „Ani u nás v Předmostí nebudou chybět aktivity pro děti, při kterých si hravou formou rozšíří znalosti o lidském těle, na vlastní kůži si vyzkouší, jaké to je být lékařem, a také si mohou vyluštit rébusy na téma zdraví,“ doplnila za Olympus Monika Doleželová.

V České republice se Noc vědců koná už od roku 2005 a neustále se rozšiřuje do dalších měst. Chytré zábavě se meze nekladou, a tak není divu, že získává na popularitě, baví totiž ty nejmenší i dospělé.

Podrobný program Noci vědců v Přerově včetně časového rozpisu najdete v září na nocvedcu.cz/prerov. Noc vědců v Přerově 2024 má také sovu vlastní facebookovou událost.




INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Auto _ Kubíček
INZERCE
Kickbox K1