Parkoviště v Bratrské ulici dostane nový povrch, automat i monitorovací systém

Parkoviště v centru Přerova projde kompletní rekonstrukcí. V těsné blízkosti Inovačního hubu v Bratrské ulici vznikne moderní prostor pro čtrnáct vozidel, která budou stát kolmo, jedno místo je rezervováno pro hendikepované občany. Stavební práce mají být odstartovány v závěru července a hotovy by měly být do konce září.

Nová parkovací a zpevněná plocha bude z drenážní betonové dlažby, která umožní zasakování vody do podloží. Foto zdroj: prerov.eu

„Do vylepšení místa investuje město 2 miliony 819 tisíc korun bez DPH. V rámci veřejné zakázky došlo k úspoře zhruba ve výši 765 tisíc – oproti předpokládané hodnotě v projektové dokumentaci,“ informoval náměstek přerovského primátora Vladimír Lichnovský.

Nová parkovací a zpevněná plocha bude z drenážní betonové dlažby, která umožní zasakování vody do podloží. V místě bude rovněž monitorovací systém, aby přijíždějící řidiči měli už na silnici přehled, zda je tam volné místo. Poblíž parkoviště má být nově také parkovací automat, motoristé tudíž nebudou muset pro lístek až na náměstí TGM. „Staveniště by mělo být předáno 29. července, na rekonstrukci má stavební firma 61 kalendářních dnů. Kromě vylepšeného parkoviště tu bude rovněž prostor pro odpadové nádoby, v ceně je i nové veřejné osvětlení,“ doplnila Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu.

Zástupci města žádají řidiče o toleranci – dva měsíce sice nebude možné parkoviště využívat, pak ale budou mít k dispozici moderně řešené místo k parkování. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Auto _ Kubíček
INZERCE
Kickbox K1