Přerovské filmové léto obohatí také kinematograf, který zavítá na náměstí TGM

Na přerovské Masarykovo náměstí dorazí už tento týden Kinematograf bratří Čadíků. První projekce je naplánována na neděli 14. července, plátno se pro diváky rozbalí ještě i v pondělí 15. a v úterý 16. července. Promítat se bude až se zešeří, tedy od půl desáté. Kromě mobilního letního kina, které je už druhým rokem součástí přerovského prázdninového programu, je kinematograf další možností, jak vidět filmy pod širou oblohou.

Foto:: Ilustrační obrázek

V neděli se bude promítat česko-kanadská pohádka Princezna na hrášku, která je letošní novinkou. V příběhu na motivy knihy Hanse Christiana Andersena uvidí diváci například Dagmar Havlovou, Lucii Vondráčkovou či Pavla Kříže.  V pondělí se mohou návštěvníci těšit na českou romantickou komedii Lítá v tom, která prozradí, co všechno se může stát, když se člověk zamotá do jedné zdánlivě nevinné lži. V hlavních rolích se představí Kryštof Hádek, Taťjana Medvecká či Anna Polívková. A v úterý nabídne kinematograf slovensko-kanadskou komedii A máme, co jsme chtěli s touto anotací: „Poslední den společného Československa se na silvestrovský večírek schází jedna velká federativní rodina. Setkají se ještě jako bratři, rozejdou se ale už jako cizinci. S každou další borovičkou se zvyšuje šance, že někdo něco někomu řekne a že se něco stane…“ V hlavních rolích excelují Eva Holubová, Bolek Polívka a Anna Šišková. „Kino není zpoplatněno, vybírá se pouze dobrovolné vstupné, které pak Kinematograf bratří Čadíků posílá na dobročinné účely,“ řekl ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček. Pro diváky bude na místě přichystáno čtyřicet lavic k sezení – a kdo chce, může si na náměstí přinést vlastní stoličku či deku.

Kromě toho Přerov pokračuje v promítání mobilního kina, které se jmenuje Po setmění a začíná produkci vždy ve 21 hodin – vyjma posledního srpnového filmu. Do konce prázdnin čeká na diváky ještě osm filmů – dnes se bude na hřišti Základní školy v Předmostí promítat romantická komedie Sex ve městě, 17. července je na programu komedie Matka v trapu, která bude k vidění na Laguně – a na témže místě se bude 24. července promítat animovaný fantasy muzikál Mrtvá nevěsta Tima Burtona. Posledního července mohou diváci přijít do Michalova na rodinný dobrodružný film Gump – jsme dvojka.  A také srpen svou nabídkou nezklame – 7. srpna to bude horor Osvícení, kterému bude dělat kulisy setmělá Laguna, ve středu 14. srpna si přijdou na své příznivci bláznivých komedií, neboť v Michalově bude k vidění příběh nazvaný Jedeme na teambuilding. Předposledním filmem letošních prázdnin je Sex ve městě 2, promítaný 21. srpna u školy v Předmostí. A nabídku letního kina zakončí 18. srpna historické drama Oppenheimer, které se bude od půl deváté promítat na Laguně. 

„Cena vstupného na jednu projekci pod širým nebem je stanovena na 100 korun a lístky jsou k zakoupení jak na místě před promítáním, tak i online na webových stránkách kina Hvězda. Diváci letního kina sedí vždy v trávě, a proto doporučujeme, aby si vzali deky a karimatky,“ dporučuje vedoucí kina Svatava Měrková.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Auto _ Kubíček
INZERCE
Hlas pro náš kraj