Kozlovice čeká generální oprava silnice i chodníků, potrvá od začátku června do konce září

Bezmála čtyři měsíce bude probíhat rozsáhlá rekonstrukce silnice a chodníků v přerovské místní části Kozlovice, která začne v pondělí 3. června a přijde na 26 milionů 148 tisíc korun. „Jde o společnou investici města Přerova a Správy silnic Olomouckého kraje, město se na ní bude podílet částkou 7 milionů 662 tisíc korun,“ uvedl náměstek primátora Vladimír Lichnovský.

Silnice II/434 je krajskou silnicí II. třídy zajišťující jak regionální dopravní vztahy, tak i dopravní obsluhu přilehlých měst a obcí. Silnice má dvoupruhové uspořádání a prochází svojí historicky vzniklou trasou. Foto zdroj: prer

Jedná se o celkovou rekonstrukci krajské silnice II/434 od začátku po konec obce Kozlovice – a to v celkové délce 1011,6 metrů. Jak uvedl Ivo Černý ze Správy silnic Olomouckého kraje, harmonogram výstavby byl navržen tak, aby byla minimalizována doba výstavby, během které bude omezen provoz – a zároveň byly dodrženy technologické podmínky výstavby. Termín realizace je tak stanoven na 110 kalendářních dnů.  „Stavba se dotkne nejen stávající vozovky, která je ve velmi špatném stavu, ale i vjezdů a chodníků. Současná silnice je živičná, v intravilánu je částečně odvodněna do kanalizace – a v extravilánu je odvodněna do příkopů a rigolů, které jsou ale částečně nefunkční. To všechno se bude v rámci stavby řešit,“ popsal náměstek primátora pro dopravu Tomáš Navrátil. Řidiči budou muset po dobu bezmála čtyř měsíců jezdit po objízdné trase. „Ta povede po silnici III/43413 do obce Grymov přes Prosenice, dál pak řidiči pojedou ulicemi Polní, Tržní, Velké Novosady, Komenského a po třídě 17. listopadu – a to obousměrně,“ doplnila Iva Ratiborská z přerovského magistrátu. Změní se i trasy autobusů – konkrétní informace pro pasažéry jsou uvedeny níže.

Kozlovičtí budou muset být v průběhu stavby trpěliví, neboť rekonstrukce kilometrové silnice přinese dopravní omezení, částečné objížďky a hluk – a oprava 247 metrů chodníků zasáhne až k jejich rodinným domům. „Ale vzhledem k tomu, že na tuto rekonstrukcí čekají občané naší místní části několik let, očekáváme toleranci, která ve výsledku přinese lidem z Kozlovic novou a kvalitní infrastrukturu,“ doplnil náměstek Lichnovský. Součástí stavby bude i přeložka veřejného osvětlení podél silnice a doplnění osvětlení stávajícího přechodu pro chodce.

Tři etapy rekonstrukce

První etapa – od 3. června do 31. července – uzavírka ulice Grymovská, v úseku od křižovatky s ulicí Na Zábraní po křižovatku s ulicí Tučínská.

Druhá etapa – od 15. července do 9. září; fakticky po skončení 1. etapy – uzavírka ulice Grymovská, v úseku od křižovatky s ulicí Tučínská po křižovatku s ulicí Na Vrbovcích.

Třetí etapa – od 26. srpna do ukončení stavby; fakticky po skončení 2. etapy – uzavírka ulice Grymovská, v úseku od křižovatky s ulicí Na Vrbovcích po konec obce ve směru na Grymov.

Trasy autobusů

Linky městské autobusové dopravy (MAD 101 a 111)

V termínu první etapy budou spoje linek 101 a 111 v místní části Kozlovice vedeny po obousměrné objízdné trase:

ulice Grymovská – Na Zábraní – Tučínská, kde obslouží náhradní (přesunutou) obousměrnou zastávku za dočasně zrušenou obousměrnou zastávku Kozlovice, náves a dále na ulici Grymovská ve směru na točnu, kde naváží na původní trasu.

V termínu druhé etapy budou spoje linek 101 a 111 v místní části Kozlovice vedeny po objízdné trase:

ulice Grymovská – Na Zábraní – Tučínská a dále na ulici Grymovská ve směru do Přerova, kde obsloužením zastávky Kozlovice/náves a případném vyčkáním na čas odjezdu, naváží na trasu dalšího spoje zpět do Přerova. Vlivem objízdné trasy dojde k dočasnému zrušení zastávky Kozlovice/u pomníku, a to bez náhrady.

V termínu třetí etapy nebudou spoje linek 101 a 111 touto uzavírkou nijak dotčeny, spoje linek 101 a 111 budou vedeny v plném rozsahu dle platných jízdních řádů

Příměstské linky

Podle koordinátora Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje, který zajišťuje provoz příměstských linek, budou tyto linky při uzavírce vedeny následovně:

V první etapě budou spoje příměstských linek v Kozlovicích vedeny po totožné objízdné trase jako linky MAD 101 a 111 a místní část Kozlovice bude příměstskými linkami obsloužena v plném rozsahu dle platných jízdních řádů.

Ve druhé a třetí etapě, z důvodu nemožnosti průjezdu autobusů příměstských linek uzavřeným úsekem, budou tyto linky vedeny po trase mimo Kozlovice.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
podlahy poker