Cyklistický závod projede 16. května i Přerovem, ovlivní dopravní chod města

Cyklistický závod Orlen Nations Grand Prix si ve světovém pelotonu za pět let své existence získal uznání a prestiž. Letošní ročník se pojede ve dnech 15. až 19. května po silnicích tří zemí – na českém, slovenském a polském území – a o body v něm budou bojovat mladí jezdci do 23 let. Peloton projede i Přerovem a ovlivní dopravní chod města, zejména v centru nebude možné 16. května parkovat a ani tam vjíždět.

Foto:: Ilustrační obrázek

„V letošním roce začne závod na českém území 15. května a cyklisté zde absolvují dvě etapy. Nejprve z Prostějova do Bouzova a následný den z Přerova do Nového Hrozenkova,“ informoval organizátor akce Jaroslav Vašíček. Ve čtvrtek 16. května bude kvůli závodu v Přerově omezena doprava a v centru i možnost parkování. „Omezení vjezdu a stání vozidel bude od 6 do 13 hodin platit pro ulice Kratochvílova, Kainarova, Bratrská, Blahoslavova, Mostní a náměstí TGM. Připravili jsme mapku, aby se řidiči zorientovali, kam se v daný den nedostanou a kde nebude možné ani parkovat. Mapku s informacemi budeme všemi možnými způsoby distribuovat do ulic, kterých se tato záležitost týká,“ uvedl náměstek přerovského primátora Tomáš Navrátil. Zástupci města rovněž upozorňují, že pokud řidiči nebudou značky respektovat a auto nechají odstavené v zákazu, bude na jejich náklady odtaženo. „Výjimku tvoří Kainarova ulice, kde je stání povoleno, ale výjezd vozidel nebude umožněn, takže by řidiči měli počítat s tím, že se z ulice směrem ven autem nedostanou,“ doplnil Alexandr Salaba z přerovského magistrátu.  Připomněl také to, že v uvedené době bude omezeno zásobování ulic Jiráskova a Wilsonova.

Z náměstí TGM cyklisté vyjedou v pravé poledne, jejich odjezd slavnostně odstartuje primátor Přerova Petr Vrána. Kdo by chtěl peloton vidět, tak může po trase, která povede z náměstí TGM přes Komenského ulici, třídu 17.listopadu a Želatovskou ulici, kde bude „ostrý start“ závodu. Závodníci se odtud vydají na 110 kilometrů dlouhou trasu až na beskydskou Kohútku.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker