Budoucnost Strojaře i města Přerova není místním občanům jedno!

Poslední květnový den se v Přerově Na Marku uskutečnilo setkání mezi pirátskými i dalšími opozičními zastupiteli a občany města. Přítomní zastupitelé společně s občany debatovali o budoucnosti Strojaře, bydlení v Přerově, parkování nebo o rozvoji města obecně. Neformální setkání zastupitelů s Přerovany se neslo v přátelské atmosféře a přineslo mnoho zajímavých podnětů. Zastupitelé s občany debatovali o rozličných tématech týkajících se budoucnosti města a je jasné, že lidem není osud Přerova lhostejný.

Foto zdroj: FB Lenka Jüngling

„Jsem vděčná za to, jak jsou místní angažovaní a zajímají se o to, co se kolem nich děje, zejména kolem Strojaře. Během setkání jsme proto dál sbírali podpisy na petici za uspořádání referenda o jeho budoucnosti. Je důležité, aby lidé měli možnost rozhodnout o tom, co se s tak významnou stavbou stane. Za Piráty stále bojujeme za to, aby Strojař zůstal v majetku města a vybudovaly se v něm byty,“ říká pirátská zastupitelka a organizátorka setkání Lenka Jüngling.

„Místní občany taky zajímalo, jak to bude s přerovským parkováním. To, že je to katastrofa vědí všichni. Je proto potřeba, aby se parkování řešilo systematicky co nejdřív a hlavně v souladu s potřebami obyvatel. Za Piráty to prosazujeme dlouhodobě a jsme připraveni se na řešení parkovací politiky podílet. Je skvělé vidět, že se lidé angažují a vyjadřují své názory na takto důležitá témata," dodává pirátský zastupitel a právník Petr Dostalík.

Zastupitelé se shodli na tom, že je důležité v dialogu s občany pokračovat a brát jejich názory v úvahu při rozhodování o budoucím směřování města. Piráti proto do budoucna plánují podobná setkání opakovat.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker