Silnice spojující Předmostí a Vinary dostane nový povrch. Při stavbě dálnice ji poničila těžká auta

Silnice vedoucí z Předmostí do Vinar se dočká opravy. Vozovka byla poničena při stavbě úseku 0137 dálnice D1, kdy ji zhotovitel až do léta roku 2019 využíval coby trasu pro zásobování stavby. Komunikace „Kočíře“ se začne opravovat v březnu v režii Ředitelství silnic a dálnic, které do rekonstrukce investuje 30 milionů korun.

Foto zdroj: prerov.eu

Olomoucký kraj získal od státu kompenzace na opravu vozovek, zasažených stavbou. Ta v Kočířích, která patří Přerovu, ale součástí kompenzací nebyla. „Jedná se o místní komunikaci, která je v havarijním stavu a rekonstrukci nutně potřebuje. Pokusil jsem se dohodnout se zástupci ŘSD, aby byla silnice opravena na jejich náklady. Náš požadavek byl po několika jednáních vyslyšen a od 1. března se konečně bude po dobu čtyř a půl měsíce vozovka rekonstruovat,“ uvedl Michal Zácha, který problematiku řešil v minulém období coby radní Přerova, v jehož gesci byl majetek – a také jako náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy. Tomáš Hrdý, zastupující Ředitelství silnic a dálnic, jeho slova doplnil: „Uznali jsme, že je nutné se vypořádat nejen s krajskými komunikacemi, ale například i s touto místní.“

Kromě zhruba kilometr a půl dlouhého úseku budou opraveny rovněž dvě autobusové zastávky, které se nacházejí na trase. „Objízdná trasa povede přes Popovice.  V současné době ještě řešíme trasu pro autobusy, takže jednáme s dopravcem. Chceme cestujícím zachovat komfort, tudíž by provizorní zastávky měly být v docházkové vzdálenosti od těch současných,“ řekl Jan Vavřík, hlavní stavbyvedoucí z realizační firmy Strabag.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker