Sedmdesát parkovacích míst projde opravou. Budou mít povrch, který je šetrný k přírodě

Rekonstrukcí projdou parkoviště v přerovských ulicích Jasinkova, Interbrigadistů a Jižní čtvrť IV. Oprava sedmdesáti parkovacích míst by měla přijít zhruba na 7 milionů korun, město na ni bude žádat dotaci a získat může až 85 procent způsobilých výdajů.

Foto: Ilustrační obrázek

Plánovaná oprava se týká tří parkovišť na Jižní čtvrti, kde je 22 parkovacích míst, v Jasinkově ulici se jedná o dvě parkoviště celkem pro 27 aut – a na Interbrigadistů se mají rekonstruovat rovněž dvě parkoviště pro 21 míst. Počítá se i s místy pro invalidy, dohromady jich bude v těchto lokalitách 5. „Stav daných parkovišť je havarijní, jejich betonový povrch se rozpadá. Stávající betonový kryt, včetně podkladních vrstev a obrubníků, bude odstraněn a následně nahrazen. Nové vrstvy budou mít schopnost vsakovat srážkovou vodu a speciální povrch si poradí i s úkapy ropných látek,“ nastínil náměstek primátora Miloslav Dohnal.  Zdůraznil, že kryt parkovišť je navržený ze zatravněných roštů z ekologicky neutrálního materiálu – ze 100 procentně recyklovatelného plastu. „Všechna parkoviště jsou navržena ve stávajících směrových a výškových poměrech – na těch se nebude nic měnit,“ doplnil náměstek Dohnal. 

Úředníci města monitorují i stav dalších parkovišť

„V plánu je například také úprava parkovacích ploch v ulici U Hřbitova, kde bude vybudováno 24 nových parkovacích stání, z toho dvě pro invalidy, za dva a půl milionu korun.  V současné době se zpracovává také projektová dokumentace na rozšíření a rekonstrukce všech parkovišť na Jižní čtvrti II,“ doplnila Irena Šikulová z přerovského magistrátu.

Na opravu parkovišť bude město žádat o dotaci z Operačního programu životního prostředí, neboť parkoviště budou mít vsakovací schopnost, a tudíž budou šetrná k přírodě.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker