Přerované byli štědří. Do pokladničky s vánoční sbírkou se vybralo rekordních 35 tisíc korun

Dnes ráno otevřeli úředníci přerovského magistrátu kasičku, do které od první adventní neděle Přerované střádali peníze pro dobročinné účely.

Foto: Ilustrační obrázek

„Návštěvníci vánočních trhů byli opravdu štědří a v době, kdy sami musejí řešit spoustu finančních problémů, neváhali přispět na dobrou věc. Za to jim moc děkuji. Pokladnička vydala rekordní částku. Celých 35 tisíc 122 korun získá nezisková církevní organizace Charita Přerov na podporu terénní Odlehčovací služby, která poskytuje pomoc lidem, pečujícím o seniory a osoby s tělesným a chronickým postižením v jejich domácím prostředí,“ uvedl náměstek přerovského primátora Vladimír Lichnovský.

Pracovníci Charity původně plánovali pořídit z výtěžku sbírky dvě mobilní vany. „Díky přejícnosti dárců zvážíme pořízení tří van, další peníze využijeme na zakoupení různých aktivizačních, relaxačních a masážních pomůcek pro seniory,“ řekla ředitelka přerovské Charity Alena Pizúrová a dodala, že děkuje všem, kteří podle svých možností pomohli.

Sbírka pod vánočním stromem je v Přerově tradicí už od roku 1999. Od té doby každým rokem některá z neziskových organizací získá finanční prostředky na pomoc potřebným.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker