Nová autobusová linka pojede z Předmostí k nádraží, v Polní ulici bude zastávka na znamení

Nová infrastruktura v podobě průpichu a estakády změnila dopravní chod v Přerově. Tomu se přizpůsobuje i trasa autobusů jezdících po městě. Radní tento týden schválili zavedení nového přímého spoje z Předmostí na nádraží a zpět – s využitím nově vybudované obousměrné zastávky v Polní ulici.

Foto: Ilustrační obrázek

„Tím také dochází k obsloužení zcela nové oblasti, ve které se nachází hobby market, obchody a služby,“ podotkl náměstek primátora pro dopravu Tomáš Navrátil. Nová expresní linka bude jezdit po 11. prosinci vždy od pondělí do pátku. Dopoledne pojede čtyřikrát, odpoledne pětkrát.

Místní část Předmostí je v současné době obsluhována pěti linkami. Ta nejnovější označená jako 108 vychází z linky s koncovým číslem 101 - to ale neznamená, že by se 101 zrušila. „I když nová linka bude obousměrně vedena pouze z Předmostí na autobusové nádraží a naopak, nedojde ke zrušení trasy spoje 101, protože řidič se na nádraží jednoduše přepne a ze 108 se stane 101. Takže cestující, aniž by museli vystoupit, budou plynule pokračovat po trase k nemocnici,“ vysvětlil náměstek Navrátil. 

Spoje nové linky 108 jedoucí na Předmostí obslouží zastávky „Předmostí, škola“, „Předmostí, dům služeb“ - a dále budou vedeny přes kruhový objezd u Lidlu po Polní ulici, kde v režimu „na znamení“ obslouží novou zastávku v Polní ulici. „Dále pak bude autobus pokračovat přes ulici Tržní a Velké Novosady – a projede novým průpichem až na nádraží. V opačném směru bude trasa vedena totožně, ale na Předmostí pojede autobus přes zastávky U podjezdu, Teličkova, Sportovní a Škola,“ upřesnila Margita Považanová z přerovského magistrátu.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker